Meer dan 1.000 oplaadpunten voor elektrisch rijden

Mijlpaal: meer dan 1.000 oplaadpunten voor elektrisch rijden in Rotterdam - Wethouder Pex Langenberg onthulde op dinsdagavond 9 december, samen met zeventig elektrisch rijders van het eerste uur en autocoureur en innovator Jan Lammers, officieel het 1.000e oplaadpunt voor elektrische auto’s in Rotterdam.

Recent werd ook het eerste snellaadstation in het centrum door de wethouder geopend. Elektrisch voertuigen zijn schoon, stil en zuinig. Door elektrisch vervoer te stimuleren verbetert de luchtkwaliteit in en om Rotterdam en vermindert de geluidshinder.

Het 1.000e oplaadpunt staat op het terrein van duurzaam restaurant Uit Je Eigen Stad aan de Marconistraat in Rotterdam. Bij de feestelijke bijeenkomst waren ook zeventig Rotterdamse elektrische rijders uitgenodigd.  “Ik dank deze Rotterdammers zeer voor hun waardevolle inbreng. Deze pioniers van het elektrische rijden behoorden tot de eerste aanvragers van oplaadpunten. Met hun ervaringen in het achterhoofd dachten zij mee over de ontwikkelingen en economische kansen. Hun ervaringen en opmerkingen nemen we mee in het nieuwe beleid voor elektrisch rijden in Rotterdam”, aldus de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid, Mobiliteit).

Schone lucht

Het college heeft net de eerste versie van de aanpak luchtkwaliteit Rotterdam gepresenteerd. Een belangrijk deel van de oplossing wordt geboden door meer en meer auto’s in de stad emissievrij te laten rijden. Het stimuleren van elektrisch rijden door vraaggestuurd meer laadpalen te plaatsen, is een van de oplossingen. Daarnaast wordt voor de meest vervuilende voertuigen de milieuzone in de stad uitgebreid. De succesvolle sloopregeling voor deze voertuigen heeft het college net met ten minste een jaar verlengd.

Inmiddels is het aantal oplaadpunten in de stad al gestegen tot 1.170.

Partners

De 1.170 oplaadpunten zijn een optelsom van oplaadpunten op eigen terrein, in openbare parkeergages en oplaadpalen op straat. In de gemeentelijke parkeergarages worden de oplaadpalen geplaatst door Breedveld & Schröder, de oplaadpalen op straat door Cofely / EV-Box. De gemeente heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met de stichting ElaadNL, in het kader van plaatsing van oplaadpalen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0541.jpg