Kunsthal Rotterdam wil flinke opknapbeurt

De Rotterdamse Kunsthal heeft een flinke opknapbeurt nodig. Daar is een bedrag van zeker 1,5 miljoen euro voor nodig. Dat zegt Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal. Ansenk wil binnenkort een gesprek met architect Rem Koolhaas en de gemeente om te kijken wat mogelijk is. “Het gebouw is zo slecht geïsoleerd dat er flink geïnvesteerd moet worden in de zogenaamde schil van het pand, want ik stook nu voor de koeien”, aldus de directrice van het museum. Gaf de Kunsthal in 2005 nog 100.000 euro uit aan stookkosten, nu is dat 250.000 euro per jaar.

Plannen

De Kunsthal heeft zelf al een aantal plannen voor de verbouwing. Zo wordt gedacht aan een aparte, ruimere entree. De huidige entree komt direct uit in het auditorium. Daardoor kan het vrijwel nooit apart worden verhuurd.

Gebouw moet zo duurzaam mogelijk

In de twintig jaar dat het gebouw bestaat, zijn er weinig diepte-investeringen gedaan. Zo is de koelinstallatie sterk verouderd en is het pand verre van duurzaam. “Dit pand moet naar ons idee juist zo duurzaam mogelijk worden”, vindt Ansenk. “Dit is zo'n belangrijk gebouw, al was het maar omdat dit het eerste publieke gebouw is dat Koolhaas neerzette en zorgde voor zijn internationale doorbraak.”

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_4022.jpg