Milieucoaches in Rotterdam Noord

In de Rotterdamse besparingswinkel WATTNOU? aan de Nieuwe Binnenweg was het woensdagochtend 23 maart een drukte van jewelste. Vijftien vrouwen uit de deelgemeente Noord ontvingen hier uit handen van de directeur van het Rotterdams Milieucentrum Emile van Rinsum het certificaat Milieucoach. Alle vrouwen hebben de cursus Milieucoach van  opZUINIG! met goed gevolg doorlopen. De coaches kunnen nu in hun eigen kring, buurt en wijk voorlichting geven over energie - en waterbesparing, afval en duurzaamheid. De komende maanden gaan zij hiermee aan de slag in Noord. Ook in de deelgemeente Feijenoord, Delfshaven en Charlois worden dit jaar milieucoaches opgeleid.

Het animo in Rotterdam Noord is zo groot dat er alweer een aantal nieuwe coachcursussen op stapel staat!

opZUINIG!
De groep uit Noord is de eerste groep dit jaar die de certificaten milieucoach kregen overhandigd. Het is onderdeel van opZUINIG een activiteit van het Rotterdams Milieucentrum met het doel bewoners bewuster om te laten gaan met elektriciteit, water, gas en afval.

Miliecoaches
De komende maanden wil het Milieucentrum tussen de 130 en 160 coaches opleiden in de deelgemeenten Noord, Feijenoord, Delfshaven en Charlois. Iedere milieucoach bereikt dan weer tussen de 30 en 100 bewoners in hun eigen buurt met voorlichting over zuiniger omgaan met elektriciteit, gas en water. Uiteraard worden de coaches hierbij volop ondersteund door het Milieucentrum.

EKOffer
De nieuwe milieucoaches krijgen een EKOffer mee vol met voorbeeldmateriaal zoals tochtstrips, ledlampen, besparende douchekoppen, standbykillers, wattmeters, waterbespaarders etc. etc. maar ook veel tips van de GroeneKlusjesMan.

Groene Klusjesman
De Groene Klusjesman van opZUINIG! komt de komende maanden in verschillende Rotterdamse straten langs met praktische tips over energie - en waterbesparing. De tips worden uitgezonden op Cineac Milieu TV maar zijn ook te zien op YouTube: http://www.youtube.nl/opzuinig. De GroeneKlusjesMan kan in de straat worden uitgenodigd, met een mailtje naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , bellen kan ook op tel. 010 - 465 64 96.

Website
Op de website www.opzuinig.nl  meer informatie over de cursussen en de GroeneKlusjesMan.

Samenwerking
In opZUINIG! wordt samengewerkt met de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord, Noord, Charlois en Delfshaven, met de besparingswinkel WATTNOU?, het Rotterdams Climate Initiatieve, Welzijnsstichting NOORD+, Cleo-patria, wijk - en Milieu TV VAN Cineac TV, Bureau OPZOOMER MEE! en vele wijk - en buurtorganisaties in Rotterdam.

 

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5523.jpg