Milieucoaches in Rotterdam Noord

In de Rotterdamse besparingswinkel WATTNOU? aan de Nieuwe Binnenweg was het woensdagochtend 23 maart een drukte van jewelste. Vijftien vrouwen uit de deelgemeente Noord ontvingen hier uit handen van de directeur van het Rotterdams Milieucentrum Emile van Rinsum het certificaat Milieucoach. Alle vrouwen hebben de cursus Milieucoach van  opZUINIG! met goed gevolg doorlopen. De coaches kunnen nu in hun eigen kring, buurt en wijk voorlichting geven over energie - en waterbesparing, afval en duurzaamheid. De komende maanden gaan zij hiermee aan de slag in Noord. Ook in de deelgemeente Feijenoord, Delfshaven en Charlois worden dit jaar milieucoaches opgeleid.

Het animo in Rotterdam Noord is zo groot dat er alweer een aantal nieuwe coachcursussen op stapel staat!

opZUINIG!
De groep uit Noord is de eerste groep dit jaar die de certificaten milieucoach kregen overhandigd. Het is onderdeel van opZUINIG een activiteit van het Rotterdams Milieucentrum met het doel bewoners bewuster om te laten gaan met elektriciteit, water, gas en afval.

Miliecoaches
De komende maanden wil het Milieucentrum tussen de 130 en 160 coaches opleiden in de deelgemeenten Noord, Feijenoord, Delfshaven en Charlois. Iedere milieucoach bereikt dan weer tussen de 30 en 100 bewoners in hun eigen buurt met voorlichting over zuiniger omgaan met elektriciteit, gas en water. Uiteraard worden de coaches hierbij volop ondersteund door het Milieucentrum.

EKOffer
De nieuwe milieucoaches krijgen een EKOffer mee vol met voorbeeldmateriaal zoals tochtstrips, ledlampen, besparende douchekoppen, standbykillers, wattmeters, waterbespaarders etc. etc. maar ook veel tips van de GroeneKlusjesMan.

Groene Klusjesman
De Groene Klusjesman van opZUINIG! komt de komende maanden in verschillende Rotterdamse straten langs met praktische tips over energie - en waterbesparing. De tips worden uitgezonden op Cineac Milieu TV maar zijn ook te zien op YouTube: http://www.youtube.nl/opzuinig. De GroeneKlusjesMan kan in de straat worden uitgenodigd, met een mailtje naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , bellen kan ook op tel. 010 - 465 64 96.

Website
Op de website www.opzuinig.nl  meer informatie over de cursussen en de GroeneKlusjesMan.

Samenwerking
In opZUINIG! wordt samengewerkt met de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord, Noord, Charlois en Delfshaven, met de besparingswinkel WATTNOU?, het Rotterdams Climate Initiatieve, Welzijnsstichting NOORD+, Cleo-patria, wijk - en Milieu TV VAN Cineac TV, Bureau OPZOOMER MEE! en vele wijk - en buurtorganisaties in Rotterdam.

 

 

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0112.jpg