Rotterdam Zaait - Voorjaarsfestival op het Noordplein

Onder het mom van Geen woorden maar zaden organiseert Rotterdamse Oogst op 14 mei Zaait!. Hét voorjaarsfestival waarbij boeren uit de stad en van het platteland het Noordplein in Rotterdam veranderen in een grootstedelijke akker en zo voor even het plein in oude luister herstellen.

Met naast de Rotterdamse Oogstmarkt de 1e Rotterdamse Moesplantenmarkt: een vrijmarkt voor eetbare planten, zaden & zaailingen. Regionale lekkernijen op het Schafthof, zaaikunst & boerendesign. Er is veel te beleven voor jong  en oud. En de muziek? Ook helemaal Rotterdamse Oogst, want verzorgd door jong Rotterdams talent.

Noordplein
Rotterdamse Oogst Zaait! vindt plaats op het Noordplein, in het hart van de deelgemeente Noord. Wegens de te verwachten drukte en vele opbrekingen in de buurt, raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.


Volop plantjes, zaailingen, stekken etc op de Rotterdamse Moesplantenmarkt bij het Lentefestival

 


Gezellige drukte en een zonnetje op het Lentefestival "Zaait"

 

Kijk ook eens op: www.lokaaleten.nl

Of op: Rotterdam "Zaait" en Rotterdam "Oogst"

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_3293.jpg