Swan Market, lifestyle markt in Rotterdam

Swan Market is een lifestyle markt waar je helemaal los kunt gaan op interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en  betaalbare kunst. Ook vind je er leuke kraampjes met  kids design en bijvoorbeeld keramiek.

Ook de maag wordt niet vergeten. Heb je na al dit shoppen trek gekregen dat zijn er ook nog stands met mooie biologische producten en lekker eten en drinken.

Van onze verslaggeefster ter plaatse: Vrouwen vinden de weg naar Swan Market. Zijn het de "crea bea's", is het "kunst(on)zinnig, of toch ook wel het gedachtegoed van "creatief met kurk". Ik weet het niet, maar gezellig was het zeker. Een diversiteit aan producten, al dan niet gerelateerd aan "lifestyle". Een mooi initiatief op een mooie zonnige zondag in Noord. Nogmaals, veel vrouwen en geen mannen. Voor mij een paradijs maar je vraagt je toch wel af wat de oorzaak hiervan is. Zijn de mannelijke ceatievelingen in Noord uitgestorven of heeft het gehele project toch te veel een uitstraling van een gezellig onderonsje met een kopje thee gekregen. De aangeboden producten waren dan ook veelal braaf en weinig intrigerend. Een leuke middag heb ik zeker wel gehad.

Wie wel eens in de Londense wijk Camden is geweest kent het concept. Een aantal straatjes kraampjes en veel schattige kleine winkels vol heerlijke kleding en spullen.

Deze markt vindt u bij: ROTABS stylecenter: Ambitieuze ontwerpers die fashion, art en lifestyle artikelen ”on the spot” maken en verkopen.

In de shops verkopen wij de producten van de ontwerpers en meer…. Nieuwe en vintage art, fashion, prints, sieraden made by young and talented artists.. We zijn te vinden in Oud Noord in Rotterdam, een van de meest authentieke en upcoming gebieden in Rotterdam.


 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0263.jpg