EuroGames 2011: Show your COLOUR!

Van 20 tot en met 24 juli staat Rotterdam in het teken van het belangrijkste homo- en lesbosportevenement van Europa: de EuroGames 2011. Zo’n 6.000 deelnemers uit binnen- en buitenland komen naar de havenstad om te sporten, cultuur te proeven en natuurlijk om kennis te maken met alles wat Rotterdam te bieden heeft. En dat alles onder het motto “Show Your COLOUR!”.

Voor iedereen
De EuroGames zijn een sportief feestje voor iedereen. Natuurlijk in de eerste plaats voor de deelnemers aan de 28 sporten en het uitgebreide cultuurprogramma. Maar ook voor alle Rotterdammers en iedereen die in juli 2011 naar de stad komt. Want meer nog dan homo-emancipatie in de sport, vraagt deze editie van de EuroGames mensen open te staan voor iedereen. Ongeacht culturele achtergrond, geaardheid of sekse. Iedereen mag meedoen en iedereen mag komen kijken: Show Your COLOUR!

Sport
De inschrijving voor de EuroGames 2011 is vorig jaar november gestart en de teller staat nu al op ruim drieduizend deelnemers. Je kunt je inschrijven voor 28 sporten, van volleybal tot waterpolo en van voetbal tot atletiek. Deelname kost € 130,-  voor leden van de EGLSF (European Gay & Lesbian Sport Federation); niet leden betalen € 20,- meer.

Cultuur
Ben je niet zo sportief? Ook dan is er reden genoeg om naar de EuroGames 2011 te komen. Er wordt namelijk ook de eerste editie van het jaarlijks terugkerende COLOUR Festival gehouden. Een cultureel evenement ter bevordering van acceptatie en integratie van homoseksuelen, lesbo’s, biseksuelen en transgenders onder zowel autochtonen als allochtonen. Er wordt nog hard gewerkt aan het programma maar in ieder geval zal er een spetterend feest worden gehouden en een filmfestival.

EuroGames Song
Idols 2006-winnares Raffaëla Paton zal tijdens de officiële opening van de EuroGames 2011 live optreden met het nummer “Show Your Colour”. Het nummer is speciaal geschreven voor de EuroGames en opgenomen in samenwerking met producer Eric van Tijn. Raffaëla voelt zich zeer verbonden met de EuroGames want zij is bisexueel. Raffaëla heeft haar geaardheid echter tot nu toe nog nooit in de media naar buiten gebracht. Het nummer is te downloaden via iTunes

Website
Wil je meer weten over de EuroGames 2011 en het COLOUR Festival, je inschrijven of je aanmelden als vrijwilliger? Ga dan naar www.eurogames2011.eu. Hier vind je alles dat je weten moet. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief zodat je het laatste nieuws het eerste leest.

www.eurogamesrotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0263.jpg