EuroGames 2011: Show your COLOUR!

Van 20 tot en met 24 juli staat Rotterdam in het teken van het belangrijkste homo- en lesbosportevenement van Europa: de EuroGames 2011. Zo’n 6.000 deelnemers uit binnen- en buitenland komen naar de havenstad om te sporten, cultuur te proeven en natuurlijk om kennis te maken met alles wat Rotterdam te bieden heeft. En dat alles onder het motto “Show Your COLOUR!”.

Voor iedereen
De EuroGames zijn een sportief feestje voor iedereen. Natuurlijk in de eerste plaats voor de deelnemers aan de 28 sporten en het uitgebreide cultuurprogramma. Maar ook voor alle Rotterdammers en iedereen die in juli 2011 naar de stad komt. Want meer nog dan homo-emancipatie in de sport, vraagt deze editie van de EuroGames mensen open te staan voor iedereen. Ongeacht culturele achtergrond, geaardheid of sekse. Iedereen mag meedoen en iedereen mag komen kijken: Show Your COLOUR!

Sport
De inschrijving voor de EuroGames 2011 is vorig jaar november gestart en de teller staat nu al op ruim drieduizend deelnemers. Je kunt je inschrijven voor 28 sporten, van volleybal tot waterpolo en van voetbal tot atletiek. Deelname kost € 130,-  voor leden van de EGLSF (European Gay & Lesbian Sport Federation); niet leden betalen € 20,- meer.

Cultuur
Ben je niet zo sportief? Ook dan is er reden genoeg om naar de EuroGames 2011 te komen. Er wordt namelijk ook de eerste editie van het jaarlijks terugkerende COLOUR Festival gehouden. Een cultureel evenement ter bevordering van acceptatie en integratie van homoseksuelen, lesbo’s, biseksuelen en transgenders onder zowel autochtonen als allochtonen. Er wordt nog hard gewerkt aan het programma maar in ieder geval zal er een spetterend feest worden gehouden en een filmfestival.

EuroGames Song
Idols 2006-winnares Raffaëla Paton zal tijdens de officiële opening van de EuroGames 2011 live optreden met het nummer “Show Your Colour”. Het nummer is speciaal geschreven voor de EuroGames en opgenomen in samenwerking met producer Eric van Tijn. Raffaëla voelt zich zeer verbonden met de EuroGames want zij is bisexueel. Raffaëla heeft haar geaardheid echter tot nu toe nog nooit in de media naar buiten gebracht. Het nummer is te downloaden via iTunes

Website
Wil je meer weten over de EuroGames 2011 en het COLOUR Festival, je inschrijven of je aanmelden als vrijwilliger? Ga dan naar www.eurogames2011.eu. Hier vind je alles dat je weten moet. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief zodat je het laatste nieuws het eerste leest.

www.eurogamesrotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

Winterse paradijs bij Weelde

Warm tussen 8 t/m 22 november elke vrijdag op in dit winterse paradijs bij Weelde. Dans op lekkere muziek, drink glühwein en geniet samen met je vrienden van het kampvuur.

 
Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
IMG_5405.jpg