Landelijke buitenspeeldag in Rotterdam

Op woensdagmiddag 1 juni 2011 is het weer Buitenspeeldag! Die middag gaat Nickelodeon op televisie en online letterlijk ‘op zwart’! Op verschillende plekken in Nederland worden leuke activiteiten georganiseerd zodat je lekker buiten kunt spelen met je vriendjes of klasgenootjes.

Initiatiefnemers van de landelijke buitenspeeldag zijn Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland willen zij kinderen in Nederland stimuleren om buiten te spelen en te sporten.

Eigen organisatie

De partijen roepen gemeenten, ouders, vrijwilligers van belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk programma voor kinderen te organiseren. De invulling van het programma hoeft niet overdreven groots en meeslepend te zijn om het voor kinderen aantrekkelijk te maken om buiten te gaan spelen. Waterballonnen gooien, stoeptekenen, kauwgomtikkertje of een heuse spelletjesparade, alles is mogelijk.

 

Winterse paradijs bij Weelde

Warm tussen 8 t/m 22 november elke vrijdag op in dit winterse paradijs bij Weelde. Dans op lekkere muziek, drink glühwein en geniet samen met je vrienden van het kampvuur.

 
Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
IMG_5523.jpg