Kleinschalige (gratis) festival in Rotterdam: Bazar Bizar.

In de Rotterdamse Wolphaertstraat is op 25 juni 2011 het leukste kleinschalige (gratis) festival van Rotterdam: Bazar Bizar. Bazar Bizar is een kunst en muziekmarkt georganiseerd door Stichting Bazar Bizar.

Bazar Bizar biedt kunstenaars, creatievelingen, theatermakers en muzikanten een dag lang een podium waarop zij hun kunst en creaties kunnen vertonen en aanbieden. De Wolphaertstraat zal op deze dag gevuld zijn met een kunst en muziekmarkt waarop meer dan 50 bekende en minder bekende kunstenaars en vormgevers hun kunst en objecten tentoonstellen en verkopen. Tientallen marktkramen zullen de straat vullen met o.a. kleding, schilderijen, zeefdrukken, sieraden, designertoys, en nog veel meer.

Naast alle beeldende kunst besteedt Bazar Bizar ruime aandacht aan muziek en theater. Deze optredens zullen plaats vinden op straat tussen de marktkramen of in de tuin van de Wolfart. Vernieuwende theater en muziek optredens, bij voorkeur van Rotterdamse bodem, krijgen hier aandacht van het publiek. Doordat theater en muziek niet op een podium plaats vindt maar gewoon op straat tussen het publiek zal er een samenspel ontstaan tussen het publiek en de artiesten.

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_2749.jpg