Drukte op Dag van de Romantische muziek

Het Park bij de Euromast was zondagmiddag weer goed bezet tijdens de Dag van de Romantische muziek. Tienduizenden mensen trokken naar het park.

Veel mensen hadden zich op hun best uitgedost in romantische kledij en vooral met kleurige hoeden. Nadat burgemeester Ahmed Aboutaleb de dag rond het middaguur had geopend, liep het park snel vol.

Mooi weer

De organisatie van het jaarlijkse evenement had zondag geluk met het mooie weer. Terwijl het in de ochtend nog druilerig was, brak de zon kort na de start goed door. "Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen", vertelt organisator Jeannette Takkebos. "Toen we van de weervoorspellers begrepen dat het in de middag op zou klaren, hebben we besloten de dag toch door te laten gaan. Op zich is het niet zo erg in de regen te zitten, maar muzikanten hebben zeer dure instrumenten bij zich. Ook de leverancier van de vleugels besloot pas op het laatste moment ze neer te zetten."

Takkebos kreeg eerder al de Erasmusspeld, zondag kreeg zij van burgemeester Aboutaleb ook de Cultuurpenning van de gemeente Rotterdam uitgereikt.

Wijn en hoedjes

Beeldbepalend in het Park bij de Euromast waren vooral de vele hoedjes die de mensen speciaal voor de gelegenheid hadden opgezet. Daarnaast werd er volop genoten van – al dan niet zelf meegenomen – flessen wijn. Er was geen wanklank te ontdekken.

Bron: rijnmond.nl

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5987.jpg