Drukte op Dag van de Romantische muziek

Het Park bij de Euromast was zondagmiddag weer goed bezet tijdens de Dag van de Romantische muziek. Tienduizenden mensen trokken naar het park.

Veel mensen hadden zich op hun best uitgedost in romantische kledij en vooral met kleurige hoeden. Nadat burgemeester Ahmed Aboutaleb de dag rond het middaguur had geopend, liep het park snel vol.

Mooi weer

De organisatie van het jaarlijkse evenement had zondag geluk met het mooie weer. Terwijl het in de ochtend nog druilerig was, brak de zon kort na de start goed door. "Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen", vertelt organisator Jeannette Takkebos. "Toen we van de weervoorspellers begrepen dat het in de middag op zou klaren, hebben we besloten de dag toch door te laten gaan. Op zich is het niet zo erg in de regen te zitten, maar muzikanten hebben zeer dure instrumenten bij zich. Ook de leverancier van de vleugels besloot pas op het laatste moment ze neer te zetten."

Takkebos kreeg eerder al de Erasmusspeld, zondag kreeg zij van burgemeester Aboutaleb ook de Cultuurpenning van de gemeente Rotterdam uitgereikt.

Wijn en hoedjes

Beeldbepalend in het Park bij de Euromast waren vooral de vele hoedjes die de mensen speciaal voor de gelegenheid hadden opgezet. Daarnaast werd er volop genoten van – al dan niet zelf meegenomen – flessen wijn. Er was geen wanklank te ontdekken.

Bron: rijnmond.nl

 

Winterse paradijs bij Weelde

Warm tussen 8 t/m 22 november elke vrijdag op in dit winterse paradijs bij Weelde. Dans op lekkere muziek, drink glühwein en geniet samen met je vrienden van het kampvuur.

 
Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
IMG_4030.jpg