Recordaantal bezoekers Bavaria City Racing

Nieuwkomers Scuderia Ferrari en Mercedes GP Petronas zorgen voor recordaantal bezoekers Bavaria City Racing Rotterdam.

Nieuwkomers Scuderia Ferrari en Mercedes GP Petronas hebben de zevende editie van Bavaria City Racing tot een daverend succes gemaakt. In een zonnig Rotterdam brachten de bolides van Marc Gené en Sam Bird het publiek op de Willemsbrug, Blaak, Coolsingel en het Hofplein in extase. De aanwezigheid van zowel Ferrari als Mercedes in Rotterdam maakte deze aflevering tot een bijzonder evenement. Maar ook de eerste volledig elektrische singleseater raceauto van Formulec droeg bij aan een opwindende middag voor het publiek. Maar liefst 600.000 racefans stonden langs de straten van Rotterdam om de coureurs toe te juichen.

Na een aantal regenachtige edities konden de toeschouwers dit jaar eindelijk rekenen op een zonovergoten dag. Naast de Formule 1 demonstraties zorgden de spectaculaire optredens uit verschillende andere raceklassen voor een complete middag vermaak. Rotterdammer Robert Doornbos keerde terug in Rotterdam met de Superleague Formula bolide. De unieke combinatie van twee DAF Formulewagens uit 1968 en 1972 zorgden voor een vleugje nostalgie en stuntrijder Terry Grant liet met zijn indrukwekkende show het publiek haar adem inhouden.

Initiatiefnemer en organisator van Bavaria City Racing Herman Vaanholt kijkt met trots terug op de zevende editie: “Een droom van Robert Heilbron en mij is uitgekomen: Het meest magische team van de Formule 1, Scuderia Ferrari, heeft in deze zevende editie zijn opwachting gemaakt hier in Rotterdam en een paar prachtige demo’s gegeven. Ook Mercedes GP Petronas heeft met zijn Formule 1 demo's het publiek letterlijk en figuurlijk op de banken gekregen. We zijn alle vrijwilligers en andere betrokkenen zeer dankbaar voor hun tomeloze inzet. De bewoners van Rotterdam en de gemeente Rotterdam danken wij voor het 'lenen' van hun en onze binnenstad.'

Bavaria kijkt als hoofdsponsor terug op een zeer geslaagd evenement. Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: “Na vier edities van Bavaria City Racing Moscow en dit jaar de zevende editie van Bavaria City Racing Rotterdam is het evenement nog steeds een van de grootste publiekstrekkers van Nederland. De deelname van Ferrari dit jaar is de kers op de taart. Een schitterende bekroning op het succes van Bavaria City Racing”.

 

 

 

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5405.jpg