Recordaantal bezoekers Bavaria City Racing

Nieuwkomers Scuderia Ferrari en Mercedes GP Petronas zorgen voor recordaantal bezoekers Bavaria City Racing Rotterdam.

Nieuwkomers Scuderia Ferrari en Mercedes GP Petronas hebben de zevende editie van Bavaria City Racing tot een daverend succes gemaakt. In een zonnig Rotterdam brachten de bolides van Marc Gené en Sam Bird het publiek op de Willemsbrug, Blaak, Coolsingel en het Hofplein in extase. De aanwezigheid van zowel Ferrari als Mercedes in Rotterdam maakte deze aflevering tot een bijzonder evenement. Maar ook de eerste volledig elektrische singleseater raceauto van Formulec droeg bij aan een opwindende middag voor het publiek. Maar liefst 600.000 racefans stonden langs de straten van Rotterdam om de coureurs toe te juichen.

Na een aantal regenachtige edities konden de toeschouwers dit jaar eindelijk rekenen op een zonovergoten dag. Naast de Formule 1 demonstraties zorgden de spectaculaire optredens uit verschillende andere raceklassen voor een complete middag vermaak. Rotterdammer Robert Doornbos keerde terug in Rotterdam met de Superleague Formula bolide. De unieke combinatie van twee DAF Formulewagens uit 1968 en 1972 zorgden voor een vleugje nostalgie en stuntrijder Terry Grant liet met zijn indrukwekkende show het publiek haar adem inhouden.

Initiatiefnemer en organisator van Bavaria City Racing Herman Vaanholt kijkt met trots terug op de zevende editie: “Een droom van Robert Heilbron en mij is uitgekomen: Het meest magische team van de Formule 1, Scuderia Ferrari, heeft in deze zevende editie zijn opwachting gemaakt hier in Rotterdam en een paar prachtige demo’s gegeven. Ook Mercedes GP Petronas heeft met zijn Formule 1 demo's het publiek letterlijk en figuurlijk op de banken gekregen. We zijn alle vrijwilligers en andere betrokkenen zeer dankbaar voor hun tomeloze inzet. De bewoners van Rotterdam en de gemeente Rotterdam danken wij voor het 'lenen' van hun en onze binnenstad.'

Bavaria kijkt als hoofdsponsor terug op een zeer geslaagd evenement. Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: “Na vier edities van Bavaria City Racing Moscow en dit jaar de zevende editie van Bavaria City Racing Rotterdam is het evenement nog steeds een van de grootste publiekstrekkers van Nederland. De deelname van Ferrari dit jaar is de kers op de taart. Een schitterende bekroning op het succes van Bavaria City Racing”.

 

 

 

 

Winterse paradijs bij Weelde

Warm tussen 8 t/m 22 november elke vrijdag op in dit winterse paradijs bij Weelde. Dans op lekkere muziek, drink glühwein en geniet samen met je vrienden van het kampvuur.

 
Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
IMG_0625.jpg