Barkeepers Gala 2011 toont nieuwe talenten

Ongekende talenten drijven boven tijdens het Barkeepers Gala in Hal4.1 in Rotterdam. Van drankfestijn in de jaren 90, tot een volwaardig muzikaal evenement, waar de Voice of Holland of Idols of om het even welk muziekformat ook slechts met grote jaloezie naar kan kijken.
Optredens als van Rotterdamse rasartiest Willem de Dood doen glorietijden van het Nedelandstalig oeuvre herleven. Ook de Wijnbar kwam met een kwalitatief hoogstaand muzikaal damestrio voor de dag. De wijnen zijn ok, het trio is allesovertreffend.


Het eerste Barkeepers Gala werd in 1990 georganiseerd in Rotown te Rotterdam. Door de enorme belangstelling moest al gauw worden uitgeweken naar een grotere locatie: dit werd het Maastheater, dat op zijn beurt weer verruild werd voor de grote zaal van Nighttown.

Sinds het eerste Gala is de band nog immer dezelfde: The Barking Dogs, voorheen de Rotown Huisband. De muzikanten hebben als de huisband van Rotown een schat aan ervaring opgedaan met het begeleiden van talloze bekende artiesten. Daarnaast vormden en vormen de diverse bandleden, gezamenlijk dan wel afzonderlijk, de spil van menig nationaal bekende band. Die ervaring komt hen goed van pas vanwege het specifieke karakter van dit unieke gala, dat een grote flexibiliteit van niet alleen de deelnemers, maar ook de muzikanten vergt. (Bron: http://barkeepersgala.nl)

 

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0690.jpg