Kaartverkoop Rotterdamse Dakendagen van start

Van 11 t/m 14 juni 2015 kunnen we het dak op tijdens de allereerste Rotterdamse Dakendagen. Een ticket geeft tussen 10.30 en 17.00 uur toegang tot de 40 deelnemende daken.

Een ticket voor de zaterdag of zondag kost €10 p.p. voor volwassenen en € 3 p.p. voor kinderen tot 15 jaar. Tickets zijn te koop via de website rotterdamsedakendagen.nl.

 

Programma

Op donderdagavond 11 juni vindt het openingsevent plaats op het dak aan Parking Westblaak. Vrijdag 12 juni volgen overdag een workshop voor dakeigenaren en een expertmeeting over dakgebruik. In de avond zijn er verschillende vrijdagmiddagborrels, dansfeesten en concerten op grote hoogten. Zaterdag en zondag overdag staan in het teken van ‘open daken’, sport- en kinderprogramma’s en routes. De tickets voor deze twee dagen gaan nu in de verkoop. Voor speciale events en concerten, de openingsavond en de expertmeeting zijn vanaf 22 mei losse tickets te koop. Deze events en de kaartverkoop daarvan worden aangekondigd via https://www.facebook.com/rotterdamsedakendagen.

‘Alles is leuker op een dak’

Boven onze hoofden ligt een nog onbekende wereld. Zonde eigenlijk dat we die ruimte niet beter benutten. De Rotterdamse Dakendagen geven je een nieuw perspectief op de stad en bieden een bijzondere ontmoetingsplek aan iedereen die Rotterdam wil beleven zoals nooit tevoren.

Programma

Van relaxed dakloungen tot een interactief kinderplatform en van pop-up dakconcerten tot een uitgebreid sportprogramma op hoogte. Kloppend festivalhart is de speciaal voor het festival ontwikkelde rooftopbar bovenop Parking Westblaak aan de Hartmanstraat. Hier, op een steenworp afstand van de roemruchte Witte de Withstraat, beginnen ook (begeleide) routes naar de andere daken.

Gratis sfeer proeven

Kloppend hart van het festival, het dak van Parking Westblaak aan de Hartmanstraat is op vrijdagavond, zaterdag en zondag gratis toegankelijk. Ook voor het bezoeken van het dak van het Groothandelsgebouw is geen ticket nodig. Meer informatie

www.rotterdamsedakendagen.nl

facebook.com/rotterdamsedakendagen

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete
overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4922.jpg