Een propvol programma voor creatieve kinderen tijdens 24 uur cultuur

Het is zondagochtend, de kinderen zijn weer vroeg uit de veren en staan te popelen om wat te gaan doen. Dat komt goed uit, want zeker op zondag 13 september is er een uitgebreid programma voor gezinnen tijdens 24 uur cultuur. Geniet van een voorstelling met een ontbijtje voor je neus, luister, huiver, zing dans of haal acrobatische toeren uit!

Een goed begin is het halve werk

Vanaf 10.00 uur schuif je aan voor een ontbijt voor jong en oud bij Kantine Walhalla. Ouders kunnen het personeel, dat eigenhandig het ontbijt klaarmaakt, de hemd van het lijf vragen over het nieuwe programma, terwijl Joris Lutz en Martin Bakker de jonge cultuurliefhebbers vermaken met lekkere meezingliedjes en Pepavana met ze knutselt.

Ook in Rotown staat de zondagochtend in het teken van een creatief ontbijtje. Mama en papa schuiven aan voor een gezonde start van de dag, terwijl kinderen zich onder professionele begeleiding kunnen uitleven aan de knutseltafel. Een goede start voor een dag vol cultuur.

Theatertalenten in de Rotterdamse Schouwburg en het nieuwe Luxor

Ze zeggen dat je niet vroeg genoeg met theater kunt beginnen. Vroege vogels kunnen daarom op zondag in het nieuwe Luxor terecht voor een ochtend vol verwondering, tekenen, knutselen, zingen, dansen en spelen tijdens Luxor for Kids.

Kinderen zitten deze zondag ook goed bij de Rotterdamse Schouwburg. Daar maken ze tijdens de bloedstollend saaie actievoorstelling Eitje kennis met één van de saaiste actiefiguren ooooit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, beland je middenin een achtervolging. Bezoek ook meteen de speciale Alice theestand van Maas theater en dans en dompel je even onder in de sferen van Alice in Wonderland.

Teveel om te kiezen

In het Schouwburgbosch kunnen kinderen hun hart ophalen. Er staat een verhalendraaimolen en er valt veel te zien, waaronder een mimevoorstelling, theater en dans. Zelf aan de slag gaan, kan ook volop. Oefen je moves met Het Danskantoor bij Hotspotpodium Zomerhofstraat, zing de longen uit je lijf (kan op diverse plekken in de stad) en speur in de Markthal naar archeologische schatten! In het Witte de Withkwartier is er op zondag het Tentakel Festival, waar je aan de slag kunt met een golfparcours of een gigantische knikkerbaan. Of ontdek in Katendrecht je circustalenten bij de open lessen van Circus Rotjeknor. Kijk vooral op 24uurcultuur.nl, want het is teveel om op te noemen…

Over 24 uur cultuur

Dit is de vijfde keer dat de culturele instellingen van Rotterdam met 24 uur cultuur vooruitblikken op het nieuwe seizoen. Inmiddels is het weekend een begrip op zich met een gestaag groeiende groep bezoekers. Steeds vaker ontmoeten de deelnemende partijen elkaar buiten de muren van hun instellingen, er wordt stevig samengewerkt aan het op de kaart zetten van Rotterdam als cultuurstad. Het grootste deel van het programma is gratis toegankelijk. Bij programmaonderdelen met kaartverkoop worden tickets verkocht via de desbetreffende instelling.

Wat: 24 uur cultuur

Wanneer: zaterdag 12 september van 17:00 uur tot zondag 13 september 17:00 uur

Waar: op diverse plekken in Rotterdam

Meer informatie en het volledige programma: www.24uurcultuur.nl

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_5812.jpg