Nederland in crisis, u zoekt het maar uit

Een brandje in Moerdijk met een behoorlijke rookontwikkeling legt de nationale crisissite volledig plat. Het blijft humor de Nederlandse aanpak en ambtenaar.

De sites die bedoelt zijn om de burgers te informeren en voor te lichten in situaties van nationale of regionale rampspoed begeven het stuk voor stuk. De mobiele website van rijnmond doet het niet. De landelijke crisissite is onbereikbaar.

Op het internet na wat googlen op rampen lezen we:

Noodsituaties | Nederland Veilig

In het geval van crisis publiceren de v erschillende overheden informatie op deze website.

www.crisis.nl/


Laat nu juist deze site waar je als burger van afhankelijk bent in noodsitiaties er al bij het eerste de beste brandje uitliggen. Kortom, maar weer ouderwets onder de keldertrap schuilen. Een advies waar de Nederlandse overheid burgers decennia mee in slaap heeft gesust.

 


 

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_5982.jpg