Maximum snelheid A20 omhoog naar 100 km per uur

Op de A20 bij Rotterdam-Noord mag vanaf juli 100 kilometer per uur gereden worden in plaats van 80. Deze maatregel geldt alleen 's avonds en 's nachts.  De snelheidsverhoging is een experiment van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

'Onzinnig besluit'

Jan Markerink, voorzitter van de deelgemeente Overschie, begrijpt niets van het besluit van het kabinet om in de avonduren de snelheid op de A20 bij Rotterdam-Noord te verhogen van 80 naar 100 kilometer per uur. "Het slaat nergens op", aldus een verontwaardigde Markerink, die eraan toevoegt dat hij niets aan het besluit kan doen.

Gevolgen voor milieu

De deelraadsvoorzitter geeft aan lang bezig te zijn geweest om beleidsmakers te wijzen op de gevolgen voor het milieu van het autoverkeer op de A20 in Rotterdam-Overschie. Dat leidde uiteindelijk tot een beperking van de snelheid van 100 naar 80 kilometer per uur. Markerink: "De mensen die het nu voor het zeggen hebben zijn dat allemaal vergeten. En wat maakt het uit: 's Avonds 20 kilometer per uur harder rijden. Ik kan me niet voorstellen wie je daar blij mee maakt. Het is allemaal schijnpolitiek."
Bron: rijnmond.nl

 

 

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
P1050318.jpg