De psycholance

Ook in Rotterdam komen steeds meer mensen met psychiatrische problemen op straat te staan zonder adequate hulp of mogelijkheden. Er zijn steeds minder mogelijkheden om deze mensen te helpen en te verwijzen. Steeds meer verwarde mensen zorgen voor overlast en gevaar.


Ook in Rotterdam is al een enkel flatje en woning de lucht ingegaan. Ook Rotterdam heeft verwarde mensen die geen hulp krijgen, ondanks de vraag daartoe, gaan zwerven en vervolgens onschuldige slachtoffers maken. Ook rotterdam zou een psycholance kunnen gebruiken om deze mensen naar behoren en behoeven te vervoeren en te helpen.
Natuurlijk zal alleen een dergelijk busje niet helpen, zeker eromheen zal een en ander moeten worden opgezet. Maar laten we dat nu net allemaal hebben afgebroken.

In Amsterdam loopt het project met een busje die psychiatrische patienten naar een voor hen geschikte plaats rijdt al sinds 2014. Het gaat om de psycholance, een speciaal ingericht busje. Bij een melding van problemen of overlast van een verwarde of mogelijk psychiatrische patient zal dit busje worden ingezet.

In Eindhovenis de noodzaak ook onderkent, er wordt nu begonnen met een proef om verwarde mensen goed, snel en veilig op te vangen en naar een geschikte locatie te brengen zonder nu gelijk allerlei dwangmaatregelen toe te passen.

Update 15-01-2017
Binnenkort ook in Rotterdam een psycholance.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0112.jpg