Erasmusspeld voor Ahmed Mokhtari

Vanavond om 20.00 uur reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb de Erasmusspeld uit aan de heer Ahmed Mokhtari. Hij ontvangt de speld omdat hij zich zowel professioneel als vrijwillig langdurig heeft ingezet voor Rotterdammers van Marokkaanse en Turkse afkomst. De uitreiking gebeurt tijdens een bijeenkomst van het Expertiseteam, een team van (Marokkaanse) Rotterdammers die hun talent en ervaring inzetten om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten.

Ahmed Mokhtari levert al ruim 40 jaar een belangrijke bijdrage aan de sociale integratie van veel nieuwe Rotterdammers. Hij heeft als ambtenaar, maar vooral ook als actieve Rotterdammer, veel betekend voor nieuwkomers en voor de Rotterdamse samenleving. In de jaren ’70 heeft hij de eerste generatie gastarbeiders geholpen om de Nederlandse taal te leren en hen wegwijs gemaakt in de samenleving. In de jaren ’80 en ’90 stimuleerde hij hen om maatschappelijk actief te worden (bijvoorbeeld in verenigingen, buurthuizen of moskeeën) en gebruik te maken van hun stemrecht. Daarnaast heeft hij zich in die periode ingezet om de participatie van met name allochtone ouderen op basisscholen te bevorderen. Ook is de heer Mokhtari vaak opgetreden als tolk tussen allerlei instanties, ouders en jongeren.

In zijn vrije tijd was en is hij nog steeds een steunpilaar voor velen. Hij is altijd bereid tijd vrij te maken om mee te denken, te adviseren en waar nodig tot actie te komen. Vele nieuwkomers, studenten, intermediairs en vrienden geeft hij de moed en het vertrouwen om te investeren in hun eigen toekomst en in de stad. Ook staat hij samen met andere vrienden kwetsbare personen en gezinnen bij met raad en daad, kleding, keukenspullen en geld.

Erasmusspeld

De heer Mokhtari komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij zich op sociaal / cultureel gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5615.jpg