Stadsdichter Rotterdam steunt voedselbank

Ester Naomi Perquin heeft de buik vol van woorden. Stadsdichter Ester Naomi Perquin presenteert haar nieuwe project. Op 2 november om 10.00 uur overhandigt zij het eerste exemplaar van een tas met daarop haar gedicht Afgemeten aan Clara Sies, directeur van de Voedselbank.

Plaats van handeling is de vestiging van Bakkerij Klootwijk aan de Slinge 580 te Rotterdam.

Iedere week zijn meer dan 2800 Rotterdamse gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Zij leven onder de armoedegrens en zijn nauwelijks in staat om een maaltijd op tafel te zetten. Speciaal voor hen schreef Perquin het gedicht Afgemeten.  Het gedicht wordt op 12.000 tassen verspreid door bakkerijketen Klootwijk in alle vestigingen in Rotterdam, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Oud-Beijerland en Rhoon. Iedereen die in november op woensdag drie broden voor de prijs van twee koopt krijgt de tas er gratis bij. De Stadsdichter roept bovendien op de Voedselbank te steunen onder het motto 'Heeft u ook de buik vol van woorden? Stel dan daden!'

 

De tekst van het gedicht luidt als volgt:

Afgemeten

Er woont een vrouw in de stad, levend van water en lucht. Ze draagt haar lege tassen door de straten. Thuis schikt ze gaten op schalen, dan lijkt het nog wat.

Haar zoons dromen 's nachts van trommels vol en bakken over. Van versgebakken brood en kommen rijst, van pannen tot de rand gevuld en nooit meer stop met eten stop nou toch, straks raakt de hele week nog op.

En altijd weet ze nog iets op te vullen, om te keren, hergebruikt ze de dagen en oefent zich trager te verteren, draait ze klokken terug.

Steeds bezig riemen aan te halen. Altijd zegels, flessen, bonnen sparend, restjes van restjes zorgvuldig bewarend.

Levend van water en lucht.

 

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
P1020996.jpg