Voetballegende Coen Moulijn (73) overleden

Oud-voetballer Coen Moulijn is overleden. De legendarische linksbuiten van Feyenoord werd op oudejaarsavond getroffen door een herseninfarct.

Feyenoordicoon

oulijn speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig bij Feyenoord. Hij kwam 38 keer uit voor het Nederlands elftal. Feyenoord won in 1970 met Moulijn als eerste Nederlandse club de Europacup 1 en de wereldbeker voor clubteams.

Oudejaarsavond
Moulijn lag sinds oudejaarsavond in het ziekenhuis. Gisteren verslechterde zijn toestand snel. Coen Moulijn is 73 jaar geworden.

Raspingelaar
Moulijn stond bekend als een raspingelaar, die met zijn magische linkerbeen vijandige rechtsbacks een bijzonder onaangename wedstrijd wist te bezorgen.

Mr. Feyenoord
Moulijn is onlosmakelijk verbonden met Feyenoord. Hij speelde 487 keer in het eerste elftal, waarmee hij recordhouder van de club is. Op het plein voor stadion De Kuip staat sinds 2009 een levensgroot standbeeld van de beroemde linksbuiten, die zijn club altijd trouw is gebleven.

Zilveren Bal
Samen met Sparta-veteraan Tinus Bosselaar zou Moulijn morgen de Zilveren Bal uitreiken aan de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam.
Bron: rtlnieuws.nl

Coen Moulijn krijgt eigen weg: www.coenmoulijnweg.nl

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_5620.jpg