Voetballegende Coen Moulijn (73) overleden

Oud-voetballer Coen Moulijn is overleden. De legendarische linksbuiten van Feyenoord werd op oudejaarsavond getroffen door een herseninfarct.

Feyenoordicoon

oulijn speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig bij Feyenoord. Hij kwam 38 keer uit voor het Nederlands elftal. Feyenoord won in 1970 met Moulijn als eerste Nederlandse club de Europacup 1 en de wereldbeker voor clubteams.

Oudejaarsavond
Moulijn lag sinds oudejaarsavond in het ziekenhuis. Gisteren verslechterde zijn toestand snel. Coen Moulijn is 73 jaar geworden.

Raspingelaar
Moulijn stond bekend als een raspingelaar, die met zijn magische linkerbeen vijandige rechtsbacks een bijzonder onaangename wedstrijd wist te bezorgen.

Mr. Feyenoord
Moulijn is onlosmakelijk verbonden met Feyenoord. Hij speelde 487 keer in het eerste elftal, waarmee hij recordhouder van de club is. Op het plein voor stadion De Kuip staat sinds 2009 een levensgroot standbeeld van de beroemde linksbuiten, die zijn club altijd trouw is gebleven.

Zilveren Bal
Samen met Sparta-veteraan Tinus Bosselaar zou Moulijn morgen de Zilveren Bal uitreiken aan de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam.
Bron: rtlnieuws.nl

Coen Moulijn krijgt eigen weg: www.coenmoulijnweg.nl

 

Gerelateerde artikelen

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
IMG_5405.jpg