Voetballegende Coen Moulijn (73) overleden

Oud-voetballer Coen Moulijn is overleden. De legendarische linksbuiten van Feyenoord werd op oudejaarsavond getroffen door een herseninfarct.

Feyenoordicoon

oulijn speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig bij Feyenoord. Hij kwam 38 keer uit voor het Nederlands elftal. Feyenoord won in 1970 met Moulijn als eerste Nederlandse club de Europacup 1 en de wereldbeker voor clubteams.

Oudejaarsavond
Moulijn lag sinds oudejaarsavond in het ziekenhuis. Gisteren verslechterde zijn toestand snel. Coen Moulijn is 73 jaar geworden.

Raspingelaar
Moulijn stond bekend als een raspingelaar, die met zijn magische linkerbeen vijandige rechtsbacks een bijzonder onaangename wedstrijd wist te bezorgen.

Mr. Feyenoord
Moulijn is onlosmakelijk verbonden met Feyenoord. Hij speelde 487 keer in het eerste elftal, waarmee hij recordhouder van de club is. Op het plein voor stadion De Kuip staat sinds 2009 een levensgroot standbeeld van de beroemde linksbuiten, die zijn club altijd trouw is gebleven.

Zilveren Bal
Samen met Sparta-veteraan Tinus Bosselaar zou Moulijn morgen de Zilveren Bal uitreiken aan de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam.
Bron: rtlnieuws.nl

Coen Moulijn krijgt eigen weg: www.coenmoulijnweg.nl

 

Gerelateerde artikelen

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
P1050318.jpg