Ook hoeren in het zonnetje

Het leven van een hoer gaat niet altijd over rozen. Dus verdienen ze een bloemetje. In 2010 heeft BNN 15 maart uitgeroepen tot Nationale Hoerendag. Een dag om de hoeren in het zonnetje te zetten, een dag waarop hoeren in het hele land eindelijk een keer zelf verwend worden. Afgelopen weken hebben we weinig meer gehoord van dit prijzenswaardige initiatief. Hoe gaat het met de hoeren in Rotterdam.

Het gaat niet goed met de hoeren in Rotterdam. Is het een hoer, is het een lokhoer of toch gewoon een ouwehoer. In Rotterdam weet je nog nauwelijks waar je aan toe bent. Zelfs de politie speelt af en toe voor hoer, de zogenaamde "lokhoer", leuk, maar je hebt er niets aan, het kost ook geld, maar dan zonder noemenswaardige tegenprestatie. Ooit was Rotterdam een roemruchte havenstad met mooie wijken als "de kaap". Goeie tijden, slechte tijden, in Rotterdam zijn het slechte tijden voor de hoer.

www.hoerendag.nl

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4022.jpg