3 Rotterdamse horecazaken in cafe top 100

De café top 100, de lijst met beste cafés van Nederland volgens Misset Horeca. De lijst wordt voor het negende jaar samengesteld. In de jury zitten allemaal ex-horecamensen en de Misset Top 100 is de enige uitverkiezing in Nederland.

De populariteit op social media was groot. Gisteren werd er de hele dag al flink getwitterd over de Café Top 100. Kort na middennacht behoorde #cafetop100 tot de meest gebruikte hashtags op Twitter. De hashtag was op 01.45 uur nummer vier achter #duined, #porbos en #DolfJansen.

In Rotterdam staan 3 horeca zaken in de cafe top 100, 2 stijgers en 1 daler, te weten:
De Ballentent van 24 naar 22, Dudok van 74 naar 64 en Wijnbar Janssen en Van Dijk van 62 naar 67

Ook onder de aanraders voor 2012 bevinden zich 3 Rotterdamse horeca zaken, Café Ari, Pol en de De Witte Aap.

De jury van de Café Top 100 wordt gevormd door zeventien mannen en vrouwen. De meesten met een rijk verleden als (top)kastelein en ondernemer. Een aantal won zelf de Café van het Jaar-titel. Met een kennersoog beoordelen zij hun collega’s.

Voordag de jury het land ingaat, is er een longlist gemaakt van vele honderden cafés. Jaarlijks komen hier nieuwe cafés bij en vallen zaken af. Alle bedrijven op deze lijst zijn in 2010 meerdere keren bezocht, op willekeurige momenten. In lente, zomer of herfst. Bij mooi (terras)weer en regen. Vaak gaan de juryleden op stap met een tweede persoon (partners en vrienden of vriendinnen) om het cafébezoek zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Juryleden hebben een bepaalde regio of stad toegewezen gekregen om de onderlinge kwaliteit van cafés te kunnen vergelijken.
Bron: missethoreca.nl

 

 

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0075.jpg