WK squash 2011 wordt in Rotterdam georganiseerd

Het Officiële individuele wereldkampioenschap squash voor dames en heren zal volgend jaar in Rotterdam worden georganiseerd. Dat werd bekendgemaakt door NextSquash, Rotterdam Topsport en Squash Bond Nederland bekend tijdens een persconferentie in onze Maasstad.

Het kampioenschap vindt in 2011 van 28 oktober tot & met 6 november plaats in Rotterdam van 28 oktober tot & met 6 november.

Rotterdam heeft wederom een groot sportevenement binnengehaald. Eind 2011 vindt in de havenstad de wereldkampioenschappen squash voor mannen en vrouwen plaats. Rotterdam troefde onder meer kandidaten Amsterdam en Eindhoven af. Vorig jaar had de wereldtitelstrijd voor vrouwen nog plaats in Amsterdam.

Rotterdam profileert zich de laatste tijd als echte topsportstad. Afgelopen jaar organiseerde Rotterdam al de WK judo en de World League volleybal.

Dit jaar staan onder meer de WK turnen, het EK korfbal en de start van de Ronde van Frankrijk op het programma. In 2011 komen daar naast de WK squash ook de WK tafeltennis en het EK dressuur bij.

De locatie van de WK squash in Rotterdam wordt donderdag bekendgemaakt, de exacte speeldata volgen later. De prijzenpot van het evenement bedraagt 400.000 dollar (316.000 euro) en daarmee is de World Open 2011 het hoogst gedoteerde squashevenement aller tijden. (ANP)

www.wksquash.com

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5470.jpg