Sander de Kramer zoekt 100 werkgevers met een sociaal hart

Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer is op zoek naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Hij gaat samen met WSP Rijnmond de uitdaging aan om binnen een half jaar in de regio Rijnmond minstens 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. Werkgevers die begrijpen hoe belangrijk het is dat mensen die voor langere tijd geen werk hebben, toch weer mee kunnen doen. Het doel van ‘De 100 van Sander’ is om mensen die langer dan drie maanden zonder werk zitten, aan een baan te helpen.

De regio Rijnmond telt 70.000 mensen zonder werk. Een groot deel hiervan heeft extra hulp nodig om aan een baan te komen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die al lange tijd niet meer gewerkt hebben, een fysieke beperking, chronische ziekte of een taalachterstand hebben. Of mensen die als alleenstaande ouder hun kinderen opvoeden. Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat ze willen en kunnen werken.

Teller op zeven

Sander de Kramer: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het voor mensen is om werk en een inkomen te hebben: het is goed voor je eigenwaarde, het houdt je actief en zorgt voor plezier en geloof in de toekomst”. De bekende Rotterdammer heeft samen met WSP Rijnmond al zeven werkgevers gevonden die geschikt werk willen creëren voor deze groep mensen. Dit zijn Feyenoord, Albert Heijn, Erasmus MC, FrisFacilitair, Stedin, Home Instead en RET. Vandaag tekenden deze werkgevers, samen met Sander en wethouder Richard Moti (Werk, Inkomen en NPRZ) een intentieverklaring om de eerste werkzoekenden aan een baan te helpen.

Wethouder Moti: “Ik ben erg blij met dit initiatief en het is geweldig dat Sander de Kramer zich hiervoor wil inzetten. Het toont aan dat steeds meer mensen bewust zijn van het belang van werk. Want hoewel het aantal mensen in de bijstand daalt, staan er nog steeds te veel mensen aan de zijlijn. Iedereen heeft een talent en verdient een plek op de arbeidsmarkt. Met dit soort initiatieven maken we daar meer bedrijven en organisaties bewust van. Als gemeente kunnen we zorgen dat mensen weer werkfit worden, maar de banen moeten toch echt van de bedrijven komen. Ik hoop dan ook van harte dat zij zich aansluiten.”

Goed voorbeeld

Om meer werkgevers te bereiken, is Sander de komende tijd op verschillende podia te zien en te horen. Hij praat met werkgevers over hoe je mensen die extra hulp nodig hebben, weer aan het werk krijgt en hoe ongelooflijk belangrijk dit is. Eén van de werkgeversmomenten met Sander is op 19 maart 2020, op de Dag van 1.000 voorbeelden. Hier hoor je de anekdotes van werkgevers en de persoonlijke verhalen van werkzoekenden. De specialisten van WSP Rijnmond zijn aanwezig om alle vragen van werkgevers te beantwoorden. Zo werken Sander en WSP Rijnmond aan ‘De 100 van Sander’!

 

WSP Rijnmond

WSP Rijnmond is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio Rijnmond. WSP Rijnmond is het aanspreekpunt voor werkgevers die mensen met een uitkering aan een baan willen helpen. Naast advies en informatie over regelingen en subsidies voor werkgevers, zorgt WSP Rijnmond vooral voor het bemiddelen van mensen die willen en kunnen werken. Het doel is om tot een duurzame match te komen en daarmee een inclusieve, vitale arbeidsmarkt.

 

Sander de Kramer

Sander de Kramer is een bekend gezicht in en ver buiten Rotterdam. De journalist en televisiemaker ontvangt binnenkort de prestigieuze Four Freedoms Award voor zijn innovatieve hulpverlening in binnen- en buitenland. Eerder werd hij voor zijn maatschappelijke inzet in 2001 benoemd tot Rotterdammer van het Jaar, ontving hij in 2007 de Paul Nijgh Penning, in 2009 de Laurenspenning, in 2013 de Majoor Bosshardt Prijs en in 2019 de Hélène de Montigny-prijs.

 

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
P1000391.jpg