Het Johan Idaplein is vernieuwd, opening 4 april

Oude Noorden

Op woensdag 4 april, om 12.00 uur is de start van een dag vol leuke activiteiten en optredens ter ere van de opening van het plein. Van een brassband met danseressen en trompetten naar high tea, rappers en workshops bloemschikken, een roofvogelshow en een optreden van Talent Kids. Om 15.00 uur openen wethouder van Huffelen en portefeuillehouder Nils Berndsen 'de groene doos van Pandora' en daarmee officieel het plein.

Van schoolplein naar tuin
Het programma eindigt om 15.30 uur met een rondleiding door de aangelegde schooltuin. Het schoolplein van de Hildegardisschool is omgetoverd tot deze tuin waar kinderen kunnen stoeien met groen.

Slim met regenwater
De nieuwe inrichting van het Johan Idaplein is bedacht met de buurt, jong en oud. Het plein is nu voor iedereen. Met veel groen én met een unieke oplossing voor het verwerken van schoon regenwater. Onder het plein liggen namelijk 1100 infiltratiekratten die 360.000 liter regenwater uit de omgeving kunnen opvangen. Het schone regenwater gaat niet naar het riool, maar zakt langzaam de bodem in. Dit is goed voor de grondwaterstand in de buurt.

Eigen ontmoetingsplek
De Kloosteralliantie, de samenwerkende beroepskrachten en vrijwilligers(organisaties) in de Kloosterbuurt, zorgt voor wekelijkse activiteiten op het plein. Jongeren hebben er ook hun eigen houten bokaal als ontmoetingsplek.

 

Gerelateerde artikelen

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
IMG_5812.jpg