Het Johan Idaplein is vernieuwd, opening 4 april

Oude Noorden

Op woensdag 4 april, om 12.00 uur is de start van een dag vol leuke activiteiten en optredens ter ere van de opening van het plein. Van een brassband met danseressen en trompetten naar high tea, rappers en workshops bloemschikken, een roofvogelshow en een optreden van Talent Kids. Om 15.00 uur openen wethouder van Huffelen en portefeuillehouder Nils Berndsen 'de groene doos van Pandora' en daarmee officieel het plein.

Van schoolplein naar tuin
Het programma eindigt om 15.30 uur met een rondleiding door de aangelegde schooltuin. Het schoolplein van de Hildegardisschool is omgetoverd tot deze tuin waar kinderen kunnen stoeien met groen.

Slim met regenwater
De nieuwe inrichting van het Johan Idaplein is bedacht met de buurt, jong en oud. Het plein is nu voor iedereen. Met veel groen én met een unieke oplossing voor het verwerken van schoon regenwater. Onder het plein liggen namelijk 1100 infiltratiekratten die 360.000 liter regenwater uit de omgeving kunnen opvangen. Het schone regenwater gaat niet naar het riool, maar zakt langzaam de bodem in. Dit is goed voor de grondwaterstand in de buurt.

Eigen ontmoetingsplek
De Kloosteralliantie, de samenwerkende beroepskrachten en vrijwilligers(organisaties) in de Kloosterbuurt, zorgt voor wekelijkse activiteiten op het plein. Jongeren hebben er ook hun eigen houten bokaal als ontmoetingsplek.

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0625.jpg