CineNoord (voorheen Kloosterbioscoop)

Oude Noorden

Vanaf mei gaat de Kloosterbioscoop door onder een andere naam, CineNoord. De entreeprijs, locatie en het tijdstip veranderen echter niet! We blijven maandagavond speelfilms vertonen voor 3,- per kaartje.

 

Filmprogramma mei 2012

ma 07/05 De Heineken Ontvoering

crime/thriller, 2011, 12 jaar e.o.

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

 

ma 14/05 The Curse of the Were-Rabbit

animatie / comedy, 2006, 6 jaar e.o.

Dreamworks en Aardman zijn verantwoordelijk voor de allereerste speelfilm van Wallace en Gromit, de beroemde kaasliefhebbende uitvinder en zijn slimme hond, die over de hele wereld fans hebben en bekend zijn van Oscar-winnende filmpjes waarin ze de hoofdrol spelen. Wanneer de veelgeroemde groenten die hun stadje voortbrengt beginnen te verdwijnen, moet het heldhaftige duo al hun geniale uitvindingen gebruiken om een imposant, pluizig beest de voet dwars te zetten.

 

ma 21/05 Das Weisse Band

drama/mystery, 2009, 12 jaar e.o.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

 

ma 28/05 Burn after Reading

comedy/crime, 2008, 12 jaar e.o.

Een absolute sterrencast, aangevoerd door George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich, trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid. Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen!

 

Voor actuele info en reserveringen kijk op www.kloosterbioscoop.nl

Word vriend op facebook.com/cinenoord

Volg onze tweets op twitter.com/cinenoord

 

Zaal/bar open 19:00; Start film 19:30

Entree 3,-

Locatie: Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81, Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
IMG_4922.jpg