CineNoord (voorheen Kloosterbioscoop)

Oude Noorden

Vanaf mei gaat de Kloosterbioscoop door onder een andere naam, CineNoord. De entreeprijs, locatie en het tijdstip veranderen echter niet! We blijven maandagavond speelfilms vertonen voor 3,- per kaartje.

 

Filmprogramma mei 2012

ma 07/05 De Heineken Ontvoering

crime/thriller, 2011, 12 jaar e.o.

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

 

ma 14/05 The Curse of the Were-Rabbit

animatie / comedy, 2006, 6 jaar e.o.

Dreamworks en Aardman zijn verantwoordelijk voor de allereerste speelfilm van Wallace en Gromit, de beroemde kaasliefhebbende uitvinder en zijn slimme hond, die over de hele wereld fans hebben en bekend zijn van Oscar-winnende filmpjes waarin ze de hoofdrol spelen. Wanneer de veelgeroemde groenten die hun stadje voortbrengt beginnen te verdwijnen, moet het heldhaftige duo al hun geniale uitvindingen gebruiken om een imposant, pluizig beest de voet dwars te zetten.

 

ma 21/05 Das Weisse Band

drama/mystery, 2009, 12 jaar e.o.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

 

ma 28/05 Burn after Reading

comedy/crime, 2008, 12 jaar e.o.

Een absolute sterrencast, aangevoerd door George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich, trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid. Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen!

 

Voor actuele info en reserveringen kijk op www.kloosterbioscoop.nl

Word vriend op facebook.com/cinenoord

Volg onze tweets op twitter.com/cinenoord

 

Zaal/bar open 19:00; Start film 19:30

Entree 3,-

Locatie: Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81, Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_2365.jpg