Van poepscooter tot fleurige geveltuintjes

Oude Noorden

Grote ergernis over hondenpoep. Meer fleur en kleur. Maar ook graag meer onderling contact. Het zijn wat uitkomsten van de thuisbezoeken die Woonstad Rotterdam aflegde bij de bewoners van de Vinkenbuurt.

Ondertussen dacht de deelgemeente aan een opknapbeurt voor deze buurt. Het werd koppen bij elkaar. Op donderdag 26 april trokken Woonstad Rotterdam en de deelgemeente samen met Roteb, Stadstoezicht, Gemeentewerken en SONOR de straten in.

De missie: gezamenlijk de buitenruimte aanpakken en bewoners betrekken bij hun buurt. ‘Deze samenwerking is ontstaan uit de opmerkingen die bewoners maakten tijdens onze thuisbezoeken’, vertelt Afaf Harcha medewerker Wijkbeheer van Woonstad Rotterdam. De gesprekken met bewoners kunnen over van alles gaan: over leuke dingen, maar ook wat mensen missen in hun straat, of missen aan zorg. En ook de ergernissen komen aan bod. Afaf: ‘Zoals dus die hondenpoep of het zwerfvuil.’

 

Zwerfvuil en verzakkingen

Roteb zet nu onder andere sinds vorige week voor een langere tijd een poepscooter in. Ook zwerfvuil wordt aangepakt. Stadstoezicht zal strenger optreden bij hondenpoep en het verkeerd aanbieden van huisvuil. Gemeentewerken pakt onder andere de verzakte straten aan en fleurt geveltuintjes op. Op de actiedag zelf trad opbouwwerk SONOR nogmaals in gesprek met bewoners om ze verder te vragen naar hun mening over de buurt. En om hun behoefte te peilen voor een bewonersinitiatief voor het plaatsen van boomspiegels en het aanvragen van geveltuintjes.

 

CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
P1000391.jpg