Van poepscooter tot fleurige geveltuintjes

Oude Noorden

Grote ergernis over hondenpoep. Meer fleur en kleur. Maar ook graag meer onderling contact. Het zijn wat uitkomsten van de thuisbezoeken die Woonstad Rotterdam aflegde bij de bewoners van de Vinkenbuurt.

Ondertussen dacht de deelgemeente aan een opknapbeurt voor deze buurt. Het werd koppen bij elkaar. Op donderdag 26 april trokken Woonstad Rotterdam en de deelgemeente samen met Roteb, Stadstoezicht, Gemeentewerken en SONOR de straten in.

De missie: gezamenlijk de buitenruimte aanpakken en bewoners betrekken bij hun buurt. ‘Deze samenwerking is ontstaan uit de opmerkingen die bewoners maakten tijdens onze thuisbezoeken’, vertelt Afaf Harcha medewerker Wijkbeheer van Woonstad Rotterdam. De gesprekken met bewoners kunnen over van alles gaan: over leuke dingen, maar ook wat mensen missen in hun straat, of missen aan zorg. En ook de ergernissen komen aan bod. Afaf: ‘Zoals dus die hondenpoep of het zwerfvuil.’

 

Zwerfvuil en verzakkingen

Roteb zet nu onder andere sinds vorige week voor een langere tijd een poepscooter in. Ook zwerfvuil wordt aangepakt. Stadstoezicht zal strenger optreden bij hondenpoep en het verkeerd aanbieden van huisvuil. Gemeentewerken pakt onder andere de verzakte straten aan en fleurt geveltuintjes op. Op de actiedag zelf trad opbouwwerk SONOR nogmaals in gesprek met bewoners om ze verder te vragen naar hun mening over de buurt. En om hun behoefte te peilen voor een bewonersinitiatief voor het plaatsen van boomspiegels en het aanvragen van geveltuintjes.

 

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
IMG_5812.jpg