Van poepscooter tot fleurige geveltuintjes

Oude Noorden

Grote ergernis over hondenpoep. Meer fleur en kleur. Maar ook graag meer onderling contact. Het zijn wat uitkomsten van de thuisbezoeken die Woonstad Rotterdam aflegde bij de bewoners van de Vinkenbuurt.

Ondertussen dacht de deelgemeente aan een opknapbeurt voor deze buurt. Het werd koppen bij elkaar. Op donderdag 26 april trokken Woonstad Rotterdam en de deelgemeente samen met Roteb, Stadstoezicht, Gemeentewerken en SONOR de straten in.

De missie: gezamenlijk de buitenruimte aanpakken en bewoners betrekken bij hun buurt. ‘Deze samenwerking is ontstaan uit de opmerkingen die bewoners maakten tijdens onze thuisbezoeken’, vertelt Afaf Harcha medewerker Wijkbeheer van Woonstad Rotterdam. De gesprekken met bewoners kunnen over van alles gaan: over leuke dingen, maar ook wat mensen missen in hun straat, of missen aan zorg. En ook de ergernissen komen aan bod. Afaf: ‘Zoals dus die hondenpoep of het zwerfvuil.’

 

Zwerfvuil en verzakkingen

Roteb zet nu onder andere sinds vorige week voor een langere tijd een poepscooter in. Ook zwerfvuil wordt aangepakt. Stadstoezicht zal strenger optreden bij hondenpoep en het verkeerd aanbieden van huisvuil. Gemeentewerken pakt onder andere de verzakte straten aan en fleurt geveltuintjes op. Op de actiedag zelf trad opbouwwerk SONOR nogmaals in gesprek met bewoners om ze verder te vragen naar hun mening over de buurt. En om hun behoefte te peilen voor een bewonersinitiatief voor het plaatsen van boomspiegels en het aanvragen van geveltuintjes.

 

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_0138.jpg