Girafje geboren in Blijdorp

Blijdorp

Al in december van het afgelopen jaar werd er in Diergaarde Blijdorp rekening gehouden met de geboorte van een girafje. Ondanks het separeren van de aanstaande moeder gebeurde er helemaal niks. Maanden verstreken maar nog altijd geen girafje...

Afgelopen dinsdag was het dan toch eindelijk zo ver: moeder Marian (zelf ruim tien jaar geleden al in Blijdorp geboren) bracht een gezonde dochter ter wereld, die de naam Chloë kreeg. Vader van de kleine giraf is Banio, de trotse leider van de Blijdorpse giraffenkudde.

Met de geboorte van Chloë telt de kudde in de Diergaarde nu elf dieren en daarmee heeft Blijdorp de grootste groep netgiraffen in Europa! En die groep zal nog verder groeien, want op korte termijn gaat giraffe Anne bevallen en later in het jaar worden er nog eens twee kalfjes verwacht van Christel en Ziba. Het belooft dit jaar druk te worden op de Afrikaanse savanne in Blijdorp!

Sinds de allereerste geboorte van een girafje in Diergaarde Blijdorp (die plaats vond in 1959) zijn er in Rotterdam vele tientallen giraffen geboren. Desondanks blijft de geboorte elk nieuw kalfje nog altijd een verheugende gebeurtenis.

De giraffen in Diergaarde Blijdorp behoren tot een van de mooiste ondersoorten: het zijn raszuivere netgiraffen. Deze ondersoort heeft het in het wild momenteel moeite om te overleven, zodat het Europese fokprogramma (EEP) blij is met elke geboorte.

De verzorgster hier oog in oog met het pasgeboren girafje Chloë in Diergaarde Blijdorp. Er staan nog meer giraffe-geboortes op stapel. Binnenkort gaat giraffe Anne hopelijk bevallen en later in het jaar worden er nog eens twee kalfjes verwacht van Christel en Ziba. Het belooft dit jaar druk te worden op de Afrikaanse savanne in Blijdorp!
Bron: diergaardeblijdorp.nl

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0189.jpg