Opening Amazonica Diergaarde Blijdorp

Blijdorp

Amazonica: een tropisch vlinderparadijs. Op 27 april wordt de nieuwe vlindertuin Amazonica geopend in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Een feestelijke opening met o.a Queen Zomercarnaval 2012 Joanne Lopes, een optreden van een steeldrum crew.

En er is hoogbezoek, want de vlindertuin wordt namelijk geopend door niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet.

Het publiek kan vanaf 28 april het nieuwe tropische vlinderparadijs 'Amazonica' bewonderen. In een groot koepelvormig gebouw is een stuk Amazonegebied (ruim 2.000 m2) nagemaakt. Het is hier tropisch warm en er fladderen duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Je wandelt langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen.

Vanaf een grote zandbank, middenin de rivier, kun je het leven in en om het water bewonderen, zoals de reusachtige bladeren van de reuzenwaterlelie 'Victoria amazonica', de indrukwekkende anaconda maar ook de piranha’s en sierlijke zoetwaterroggen die in het ondiepe water langs de oevers leven.

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2749.jpg