Sportdag Zuidwijk

Charlois

Op 7 juni organiseert TOS Zuiderpark een sportdag voor de kinderen van Zuidwijk. Op die manier kunnen de kinderen kennismaken met diverse takken van sport. Zo kunnen zij onder andere hockeyen, tennissen, handballen, Beachvolleyballen, steppen, lasergamen, in de Aquabal. Locatie: Sportplaza Zuiderpark.

In de ochtend sporten de kinderen van de basisscholen de Steven Stemerding en obs de Toermalijn (locatie Hijkerveld.) In de middag zijn de kinderen van de Basisschool de Christophoor en obs de Toermalijn (locatie Schere) aan de beurt.

De sportdag wordt gehouden in samenwerking met LMC voortgezet onderwijs scholen uit Charlois en is speciaal georganiseerd voor de basisschoolleerlingen uit Zuidwijk. Het is de bedoeling dat zij elkaar door deze sportdag beter leren kennen. Zodat zij elkaar in de wijk weer opzoeken en de binding in de wijk wordt versterkt. Ook leren zij op die manier de sportverenigingen in Charlois kennen. Albert Hein Slinge sponsort op deze dag het eten en drinken van de kinderen. Alle 770 deelnemertjes worden toegerust met oranje petten en unieke jubileum bidons van de organisatie Charlois 550.

Door deze wijksportdag is nu al een unieke samenwerking ontstaan tussen de verschillende scholen in de wijk en de aanbieders.

 

CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
IMG_5982.jpg