Verzin het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid

Charlois

Grand Prix du SUD, zo heet de jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid. Stichting Stedelinks010 reikt voor het beste idee een bedrag uit van €15.000. Ieder idee kan, zolang het maar de ambitie heeft het stedelijke leven op Rotterdam Zuid te verbeteren.

Een idee kan bijvoorbeeld zijn een goede verbetering, toevoeging of verandering van de openbare ruimte of de woonomgeving. Ideeën kunnen in alle mogelijke vormen worden ingediend: als voorstel, tekening, maquette, alles is mogelijk. Het is een open prijsvraag: iedereen met een goed idee kan meedoen. Voor de uiteindelijke realisatie van het winnende idee is een startbedrag van €15.000 beschikbaar.

Grand Prix du SUD

De Grand Prix du SUD is een nieuwe, jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste idee voor Rotterdam Zuid. De prijsvraag is geïnitieerd door stichting Stedelinks010, een samenwerkingsverband van 3 kunstenaarsteams die al lange tijd betrokken zijn bij Zuid. De Grand Prix du SUD is onderdeel van een reeks projecten in de campagne Werken Aan Op Zuid. Het doel van de campagne is om Rotterdam Zuid op een bijzondere manier op de kaart te zetten.

Tentoonstelling 100 beste ideeën

De eerste ingediende ideeën worden gepresenteerd in een tentoonstelling tijdens de opening van het Kunstweekend Charlois op 21 juni om 17:00 in De Nieuwe Oogst (Maassilo). Daarna wordt de Grand Prix du SUD van 6 t/m 27 juli getoond tijdens de 5de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Making City in de RiverClub Gallery (Delftstestraat 6). De voortdurend groeiende tentoonstelling – want mensen kunnen te allen tijde ideeën blijven indienen – zal reizen door de stad en zal telkens de 100 beste ideeën van dat moment tonen op een landschap van honderd gelijke sokkels. De jurering vindt plaats aan het eind van het jaar 2012.

woonstadrotterdam.nl

 

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
IMG_0263.jpg