Verzin het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid

Charlois

Grand Prix du SUD, zo heet de jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid. Stichting Stedelinks010 reikt voor het beste idee een bedrag uit van €15.000. Ieder idee kan, zolang het maar de ambitie heeft het stedelijke leven op Rotterdam Zuid te verbeteren.

Een idee kan bijvoorbeeld zijn een goede verbetering, toevoeging of verandering van de openbare ruimte of de woonomgeving. Ideeën kunnen in alle mogelijke vormen worden ingediend: als voorstel, tekening, maquette, alles is mogelijk. Het is een open prijsvraag: iedereen met een goed idee kan meedoen. Voor de uiteindelijke realisatie van het winnende idee is een startbedrag van €15.000 beschikbaar.

Grand Prix du SUD

De Grand Prix du SUD is een nieuwe, jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste idee voor Rotterdam Zuid. De prijsvraag is geïnitieerd door stichting Stedelinks010, een samenwerkingsverband van 3 kunstenaarsteams die al lange tijd betrokken zijn bij Zuid. De Grand Prix du SUD is onderdeel van een reeks projecten in de campagne Werken Aan Op Zuid. Het doel van de campagne is om Rotterdam Zuid op een bijzondere manier op de kaart te zetten.

Tentoonstelling 100 beste ideeën

De eerste ingediende ideeën worden gepresenteerd in een tentoonstelling tijdens de opening van het Kunstweekend Charlois op 21 juni om 17:00 in De Nieuwe Oogst (Maassilo). Daarna wordt de Grand Prix du SUD van 6 t/m 27 juli getoond tijdens de 5de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Making City in de RiverClub Gallery (Delftstestraat 6). De voortdurend groeiende tentoonstelling – want mensen kunnen te allen tijde ideeën blijven indienen – zal reizen door de stad en zal telkens de 100 beste ideeën van dat moment tonen op een landschap van honderd gelijke sokkels. De jurering vindt plaats aan het eind van het jaar 2012.

woonstadrotterdam.nl

 

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0112.jpg