Delfshaven bezuinigt extra

Delfshaven

De Rotterdamse deelgemeente Delfshaven gaat dit jaar zeker anderhalf miljoen euro extra bezuinigingen. Dat heeft de raad besloten. PvdA en GroenLinks stemden voor, de andere partijen stemden tegen.

Delfshaven gaat dit jaar een ton bezuinigen op veiligheid, onder meer door niet meer mee te betalen aan cameratoezicht. Op welzijn bezuinigt Delfshaven zeven ton en op de inrichting van de openbare ruimte wordt vier ton bezuinigd, door ingrijpende plannen uit- of af te stellen. De organisatie van de deelgemeente zelf, bespaart drieënhalve ton, met name op de Stadswinkel.

Deelgemeente Delfshaven verwacht voor 2013 en de jaren daarop opnieuw te moeten bezuinigen.

Bron: rijnmond.nl

 

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_2365.jpg