Chaos en woede op de Oudedijk

Kralingen

De herinrichting moet de uitstraling van de Oudewijk van weleer terugbrengen. De werkzaamheden zijn gefaseerd, zodat winkels en woningen aan de Oudedijk tijdens de herinrichting zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

De Oudedijk wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te vergroten en het reizen met de tram comfortabeler te maken.

Voor informatie kunt u langskomen op het zogenaamde inloopuur.Het inloopuur, iedere eerste en derde donderdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur bij Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9.

Vanaf heden is de Kralingse winkelstraat een jaar lang op de schop. In opdracht van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk start Gemeentewerken met een herinrichting, waarbij onder meer de trambanen worden vernieuwd en de riolering vervangen.

De buurtbewoners zijn het nu al zat. Woedend op ambtenaren en gemeente omdat hun buurt is afgesloten. Midden op straat is een muur opgetrokken van betonblokken met slechts één doorgang.

Om het tijdelijke gemis van tramlijn 7 te verzachten zet de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk samen met de RET elektrische karretjes in als alternatief. Ze heten iYYo's en een ritje is gratis.

Volg de perikelen op de Oudedijk

 

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_3293.jpg