Chaos en woede op de Oudedijk

Kralingen

De herinrichting moet de uitstraling van de Oudewijk van weleer terugbrengen. De werkzaamheden zijn gefaseerd, zodat winkels en woningen aan de Oudedijk tijdens de herinrichting zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

De Oudedijk wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te vergroten en het reizen met de tram comfortabeler te maken.

Voor informatie kunt u langskomen op het zogenaamde inloopuur.Het inloopuur, iedere eerste en derde donderdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur bij Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9.

Vanaf heden is de Kralingse winkelstraat een jaar lang op de schop. In opdracht van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk start Gemeentewerken met een herinrichting, waarbij onder meer de trambanen worden vernieuwd en de riolering vervangen.

De buurtbewoners zijn het nu al zat. Woedend op ambtenaren en gemeente omdat hun buurt is afgesloten. Midden op straat is een muur opgetrokken van betonblokken met slechts één doorgang.

Om het tijdelijke gemis van tramlijn 7 te verzachten zet de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk samen met de RET elektrische karretjes in als alternatief. Ze heten iYYo's en een ritje is gratis.

Volg de perikelen op de Oudedijk

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4935.jpg