Chaos en woede op de Oudedijk

Kralingen

De herinrichting moet de uitstraling van de Oudewijk van weleer terugbrengen. De werkzaamheden zijn gefaseerd, zodat winkels en woningen aan de Oudedijk tijdens de herinrichting zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

De Oudedijk wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te vergroten en het reizen met de tram comfortabeler te maken.

Voor informatie kunt u langskomen op het zogenaamde inloopuur.Het inloopuur, iedere eerste en derde donderdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur bij Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9.

Vanaf heden is de Kralingse winkelstraat een jaar lang op de schop. In opdracht van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk start Gemeentewerken met een herinrichting, waarbij onder meer de trambanen worden vernieuwd en de riolering vervangen.

De buurtbewoners zijn het nu al zat. Woedend op ambtenaren en gemeente omdat hun buurt is afgesloten. Midden op straat is een muur opgetrokken van betonblokken met slechts één doorgang.

Om het tijdelijke gemis van tramlijn 7 te verzachten zet de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk samen met de RET elektrische karretjes in als alternatief. Ze heten iYYo's en een ritje is gratis.

Volg de perikelen op de Oudedijk

 

 

Gerelateerde artikelen

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_5405.jpg