Primeur bij het Nationaal Onderwijsmuseum Rotterdam

Museumplaats Workshops on Tour - Het is niet te missen: vanaf vorige week staat de container van Museumplaats.nl voor de deur van het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam, als onderdeel van het eerste MP workshops on Tour project.

Deze container wordt volgestopt met collectievoorwerpen die niet meer door het museum gebruikt worden. Maar voordat de container opgehaald wordt, kun de jonge bezoekers er nog in neuzen, want de hele meivakantie staat het Kinderatelier in het teken van hergebruik onder de titel Pimp je eigen museumstuk!

In de container kunnen kinderen een object uitzoeken dat ze willen hergebruiken. Met behulp van allerlei andere knutselmaterialen kun je jouw eigen kunstwerk maken! Maken zij van een oud schoolboek een prachtig schilderij? Of toveren zij die schoolplaat om tot een opbergdoos voor sokken? Of misschien bouwt iemand wel een fantasiewerk van die oude leren schooltas!

Op dinsdag 26 april en dinsdag 3 mei 2011 worden per dag 2 workshops georganiseerd, begeleid door designer/kunstenaar Judith de Goor, gespecialiseerd in het maken van duurzame ontwerpen.

Stem op je favoriet:

Na afloop van de workshops kan gestemd worden op het favoriete ontwerp via een poll op Museumplaats.nl. Hier zal ook de uitslag bekend worden gemaakt. Het winnende ontwerp wordt in het museum tentoongesteld en dingt tevens mee naar de titel ‘MP-design van het jaar’, beoordeelt door een professionele jury.

Museumplaats zet zich in het hergebruik binnen de culturele sector te stimuleren. Museumplaats.nl biedt bedrijven en instellingen een platform voor uitwisseling van materialen en kennis.

Meer informatie vindt u op onze website www.museumplaats.nl.

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0690.jpg