Ruim baan voor 400-meter ijsbaan in Rotterdam

Als het aan de fractie van D66 ligt, krijgt de investeringsgroep die het plan heeft gelanceerd een 400-meter ijsbaan in Rotterdam te ontwikkelen alle ruimte van de gemeente Rotterdam. D66 liet al eerder weten voorstander te zijn van een schaatsbaan.

"Rotterdam heeft zichzelf uitgeroepen tot sportstad en daar hoort schaatsen gewoon bij", aldus raadslid Jos Verveen. "Berekeningen laten zien dat een ijsbaan in Rotterdam met gemak 400.000 bezoekers per jaar trekt. Bovendien is schaatsen een laagdrempelige sport voor alle lagen van de bevolking. Daarom ook dat grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht allang een ijsbaan hebben", zegt Verveen.

Dat nu een investeringsgroep is opgestaan om de schaatsbaan te ontwikkelen in Rotterdam juicht de D66 fractie toe. "De titel van ons coalitieakkoord luidt niet voor niets "Ruimte voor talent en ondernemen". We zijn voor een overheid die constructief meedenkt en meewerkt als een ondernemer zich meldt met een prachtig plan voor Rotterdam. Als je zo'n kans op een presenteerblaadje krijgt aangereikt, moet je die als gemeente natuurlijk met beide handen aangrijpen", besluit Verveen.

Het is niet uitgesloten dat, met de komst van een ijsbaan, het NK-schaatsen weer in Rotterdam kan worden georganiseerd. Dat zou een unieke gebeurtenis zijn, want de laatste keer dat er in Rotterdam een NK-schaatsen plaatsvond, was in 1956. De wedstrijden werden toen gereden op de Kralingse Plas en het toernooi werd georganiseerd door IJsclub Kralingen. Voor D66 is het vanzelfsprekend dat, net zoals bij de eventuele ontwikkeling van de nieuwe kuip, sprake is van een duurzame ontwikkeling. De investeringsgroep heeft via de media al laten weten dat zij voornemens is om de energie naast het complex op te laten wekken in een biocentrale en dat er geen uitstoot van koolstofdioxide zal zijn. De fractie van D66 blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen.
Bron: d66rotterdam.nl

 

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5982.jpg