Zeven dagen circustheater in hartje rotterdam

Na een succesvolle eerste editie in 2010 strijkt het Circusstad Festival deze meivakantie weer neer in Rotterdam.

Betoverende voorstellingen

Tijdens Circusstad Festival draait het allemaal om circustheater; de nieuwste vorm van circus waar dans, acrobatiek, jongleerkunsten, theater en muziek moeiteloos samen komen.

Resultaat zijn spectaculaire en betoverende voorstellingen voor jong en oud. Ze komen vaak wel met een waarschuwing: ‘Please don’t try this at home’.

Waar?

Vanaf 2 mei staan zeven dagen lang tenten op het Schouwburgplein. Daarnaast halen de Rotterdamse Schouwburg en het Luxor Theater circus binnen hun muren.

Internationale topproducties naast jong talent

Niet alleen de crème de la crème van de internationale circustheaterwereld vertoont zijn kunsten, ook studenten van de opleiding Circus Arts van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, artiesten van Circus Rotjeknor en deelnemers aan de circusactiviteiten in de Rotterdamse wijken laten tijdens het festival zien wat zij in hun mars hebben.

Meedoen?

Bezoekers, die willen uitvinden wat hun eigen circustalent is, kunnen ook dit jaar weer meedoen aan een van de vele workshops en de Circuswerkplaats.
Bron: gemeente Rotterdam

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0872.jpg