Het Verborgen Tuinen-weekend op 18 en 19 juni

Tijdens het Verborgen Tuinen-weekend op 18 en 19 juni zijn 109 tuinadressen te bezoeken, waarvan er maar liefst 36 nieuw zijn in het programma. Met een tocht langs de tuinen in de verschillende wijken ontdekken de bezoekers een onbekende en verrassende kant van Rotterdam. Vanwege Vaderdag zijn er bijzondere activiteiten voor ouders met jonge kinderen. Alle tuinen en activiteiten zijn opgenomen in de bekende tuinengids, editie 2011.

Gevarieerd aanbod

Er is een gevarieerd en boeiend aanbod van tuinen: kleine, grote, strakke of juist romantische tuinen, liefhebbers- en designtuinen, tuinen langs oude rivierdijken in Rotterdam Zuid, langs Hillegersbergse plassen en Kralingse lanen, maar ook tuinen in Nesselande, de Afrikaanderbuurt en bij de havens op Heijplaat. Het accent ligt op privétuinen, maar er zijn ook enkele museumtuinen, volkstuinen en - speciaal dit jaar - groene schoolpleinen te bezichtigen.

Kinderactiviteiten

Dit jaar valt Verborgen Tuinen samen met Vaderdag. Voor kinderen die met hun ouders meekomen is daarom een eigen spannende routekaart beschikbaar.                             

Hierop zijn kinderroutes uitgezet door ruim 30 tuinen, waar voor kinderen iets te doen is terwijl de ouders de tuin bekijken. Kinderen kunnen zelf iets lekkers oogsten en bereiden, of een GPS-boomheldenroute doen, gezamenlijk een sculptuur maken van levende materialen, de hoogte van een boom opmeten of gewoon lekker lui naar een verhaal luisteren, voorgelezen door iemand van de Voorleesexpress. En natuurlijk kunnen ze hun eigen Verborgen Tuin ontwerpen! Er zijn rondleidingen door en voor kinderen en nog veel meer

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4922.jpg