Alweer de 24e Bruggenloop in Rotterdam

De Bruggenloop in Rotterdam winterse attractie, inschrijving geopend. De 24e Bruggenloop Rotterdam belooft op zondag 19 december een sfeervolle, winterse loopbelevenis te worden. Vanaf vandaag kunnen lopers zich via www.bruggenloop.nl inschrijven voor dit inspirerende evenement in kerstsfeer. De afstand is 15 kilometer.
De deelnemers passeren onder meer vier bruggen waarvan de Brienenoord en de Erasmusbrug de meest bekende zijn. De start is in de namiddag wanneer de schemering intreedt. De 5.000 lopers krijgen een lampje mee waardoor ze als een lint van lichtjes door de stad zullen trekken. Na afloop is er in de Cruise Terminal Rotterdam een afterparty.
Afgelopen jaar ging de Bruggenloop Rotterdam niet door vanwege de extreme winterse omstandigheden. Hevige sneeuwval, in combinatie met de vrieskou, leidde ertoe dat dit Like2Run-evenement in verband met de veiligheid van de deelnemers moest worden afgelast. Alle deelnemers kregen hun inschrijfgeld terug.

Op 19 december verwacht de organisatie weer een grote toeloop voor de Bruggenloop Rotterdam. Vorig jaar was de inschrijving 3 weken voorsluitingstijd al gesloten omdat alle startnummers verkocht waren. Schrijf dus snel in en zorg dat je er bij bent!

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5615.jpg