Ruim 5 weken alles over eten
Rotterdam is naast een culinaire hotspot ook een vooruitstrevende stad op het gebied van de productie en distributie van voedsel. De havenstad biedt met 170 culturen een enorme culinaire
diversiteit. Fijnproevers, alleseters en professionals kunnen tijdens het World Food Festival de laatste ontwikkelingen zien, bespreken, proeven en beleven. Met grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen. Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie. Het veelzijdige programma van het World Food Festival gaat verder dan de smaakpapillen en biedt ook ‘food for thought’.
Het Future Food House in het Museumpark wordt de centrale plek van het festival en biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel met onder meer ‘culinaire jamsessies’ tussen topkoks. In het uitgebreide programma valt verder het openluchtfestival ‘Rotterdamse Kost’ op. Tijdens dit event rondom ‘echt’ Rotterdams eten kom je de hele wereld tegen. Met bestaande evenementen
wordt samengewerkt, zo is de eerste editie van horecavakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ tijdens het World Food Festival.
Wanneer? 18 september t/m 27 oktober 2013
Waar? Door de hele stad. Hoofdlocaties: Museumpark, bouwplaats Markthal, de haven, het gebied rond de Hofbogen en het Schieblock.