Kerstmarkt in Rotterdam 2010 een lachertje

De Kerstmarkt in Rotterdam 2010. "Als het een succes wordt laten we dit evenement jaarlijks terugkeren" Mooi zo, daar zijn we weer vanaf. Het organiseren van een kerstmarkt behelst iets meer als het uitnodigen van een aantal marktkooplui die ook al op dinsdag en zaterdag te vinden zijn op de Rotterdamse weekmarkt.

Wat een ongelooflijke treurnis en dat voor een stad als Rotterdam. De eerste de beste dorpsmarkt heeft meer aantrekkingskracht als dit samenraapsel van koopwaar. De kerstsfeer is er niet, maar ja, wat verwacht je met handelaren in groente en fruit, vis, en mobiele telefoons. 2 Opgetuigde kerstboompjes aan het begin van de markt inclusief niet werkende verlichting dienen het geheel herkenbaar te maken als zijnde een Kerstmarkt.

De opmerkingen uit het publiek waren niet van de lucht en verbaasd vroegen bezoekers zich af waar de Kerstmarkt plaatsvond.

De opening was van het kaliber "begrijp jij het, dan begrijp ik het ook". Een klein klokje op een tafeltje en een aftellende wethouder die de kerstverlichting deed ontsteken. Welke kerstverlichting zag je menig bezoeker die vertwijfeld in het rond keek denken. Vervolgens werd een deuntje ingezet door de kerstman met saxofoon en een paar kornuiten onder wie een uiterst charmant zingende kerstvrouw, die echter ook niet in staat bleken het geheel op een hoger niveau te tillen. Een rondje over de Kerstmarkt deed mij besluiten zo snel mogelijk een etablissement in te schieten waar een enkele kerstbal meer toevoegde aan mijn gemoed als de totale Kerstmarkt. Het leukst nog waren de verbaasde reacties van binnendruppelende bezoekers van de markt. Mooi, dit hebben we ook weer gehad en laat dit a.u.b. nooit meer gebeuren op deze manier. Zonde van het geld en zonde van mijn tijd.
Kerstsfeer spettert er vanaf, Rotterdam maakt zichzelf belachelijk met deze kerstmarkt. Als u goed kijkt ziet u, iets links van het midden in de foto, een kerstboompje. Het is helaas niet gelukt de lampjes in dit boompje te laten branden.

www.kerstmarkt-rotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2365.jpg