Derde editie van culinair festival Rauwkost
Zie, ruik, hoor en proef de Rotterdamse chefs van nu - Derde editie van culinair festival Rauwkost: zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015
Foodies kijken er al een tijdje reikhalzend naar uit: de derde editie van culinair festival Rauwkost komt er weer aan en wel op 3 en 4 oktober. De ingrediënten zijn even simpel als geniaal: neem de meest aansprekende Rotterdamse chefs van dit moment, laat hen hun signature dishes bereiden en serveer ze op een unieke en rauwe locatie aan een foodloving crowd. Voeg nog wat muziek, workshops en colleges toe en het meest culinaire festival van Rotterdam en omstreken is een feit.
Close encounters met Rotterdamse chefs
Bij Rauwkost proef je de signature dishes van de Rotterdamse culinaire top. De chefs bereiden deze kleine gerechten zelf, in geïmproviseerde open keukens, te midden van het publiek. Kies je favoriete gerechten en combineer ze met bijpassende wijnen of bieren. Want ook vakkundige sommeliers en brouwers staan klaar met hun beste producten. De gerechtjes kosten tussen de €3,- en €7,50-.
More food for thought
Naast culinair genieten biedt Rauwkost ook een aantal inspirerende lezingen, proeverijen en kookdemo’s met nieuwe bijzondere producten. Rauwkost biedt tenslotte akoestische optredens, acrobatische hoogstandjes en muziek uit alle windstreken. En op zaterdagavond een feest om alle ingenomen calorieën er weer vanaf te dansen.
Wanneer? Zaterdag 3 oktober van 15.00 tot 23.00 uur (vanaf 23.00 feest)
Zondag 4 oktober van 14.00 tot 22.00 uur
Waar? Rotterdam. Groothandelsgebouw Stationsplein 45
Toegang? € 8,00 voor volwassen, kinderen (tot 6 jaar) gratis.
Juniortickets (t/m 16 jaar) € 5,00
Gerechtjes tussen de €3 en €7,50
Meer informatie https://www.facebook.com/rauwkostrotterdam
Over Mess
Van Rotterdam een (culinaire) wereldstad maken. Vanuit die ambitie ontwikkelen de mensen van Mess culinaire kosmopolitische concepten. Met een feilloos gevoel voor trends weten zij de stad te verrassen met initiatieven die ‘spot on’ zijn. Zo gaven zij Rotterdam al haar eerste Biergarten (2012) en Ontbijtbar (2014), maar ook de veelbesproken Suïcide Club boven op het Groot Handelsgebouw. De drijvende krachten achter Mess zijn Tijmen Meijer, Roeland Flierman, Nikki van Dijk en chefkok Marnix Benschop.