Start nomineren voor Rotterdamse Kinderrechten Award 2021!

Vanaf woensdag 1 september 2021 kunnen Rotterdammers weer personen en organisaties nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Deze reikt de gemeente Rotterdam voor de vijfde keer uit. Dit jaar op zaterdag 20 november, tijdens het Kinderrechtenfestival in het Plaswijckpark. Met het uitreiken ervan vraagt Rotterdam aandacht voor de rechten van het kind. De gemeente zet hiervoor graag initiatieven in het zonnetje die bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen tussen 0 en 18 jaar in de gebieden van Rotterdam.

Wie maken kans? Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Iedere buurt ken wel een actieve buurtbewoner of organisatie die het verschil maakt in het leven van kinderen. Mensen moeten ze alleen wel nomineren. Zo wonnen vorig jaar Engracia Vliet, een buurtmoeder die haar huis openstelt voor leuke activiteiten voor kinderen en Stichting Niet Graag Een Lege Maag, alias Johan ‘de boterhammenman’, die boterhammen smeert voor kinderen die geen lunch meekrijgen naar school.

Hoe kun je nomineren?

Iedereen wonende in Rotterdam en de gebieden van Rotterdam kan een persoon of organisatie nomineren via de webpagina Rotterdam.nl/kinderrechtenaward. Met uitzondering van mensen die in dienst zijn bij de gemeente Rotterdam. De organisaties of personen die worden genomineerd, moeten wel actief zijn in de gebieden van Rotterdam en er wonen of gevestigd zijn. De drie genomineerde organisaties moeten elk een filmpje insturen waarin zij vertellen wat zij precies doen en waar zij de prijs voor willen inzetten. Een jury bepaalt dan welke organisatie wint. De jury bepaalt eerder welke persoon op welke plek eindigt. Dit wordt ook bekendgemaakt tijdens de uitreiking zelf op zaterdag 20 november, tijdens het Kinderrechtenfestival in het Plaswijckpark. Nomineren kan tot 15 oktober 2021.

Mooie geldbedragen

Naast het ontvangen van de Rotterdamse Kinderrechten Award, ontvangt de winnende organisatie een bedrag van € 10.000. Dit jaar is er ook een geldbedrag van € 5.000 beschikbaar voor de 2e en € 2.500 voor de 3e organisatie die geselecteerd is door de jury. De winnende persoon ontvangt de Rotterdamse Kinderrechten Award en het bedrag van € 1.250. De tweede persoon € 750, de derde persoon € 500. Deze mooie geldbedragen kunnen de winnaars weer inzetten voor hun initiatieven ten bate van kinderen.

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5812.jpg