MeldR: dé Rotterdamse app om melding te maken over de buitenruimte

Met ingang van 1 januari 2023 worden alleen meldingen via de MeldR app nog in behandeling genomen. De gemeente Rotterdam maakt dan geen gebruik meer van de BuitenBeter app. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om ook via internet en telefonisch een melding te doen.

Elke melding is een signaal

De MeldR app is ontwikkeld door de gemeente en getest onder Rotterdammers. Rotterdammers zijn betrokken bij de stad, dit blijkt onder andere uit het aantal meldingen die zij maken over hun (in)directe woon-en leefomgeving.

Elke melding is een signaal over de beleving van bewoners over de buitenruimte. Omdat MeldR veel data levert die goed zijn te analyseren, komen we meer te weten over wat er nodig is in een wijk. De gemeente stelt de behoefte van de Rotterdammer hierin centraal. Immers in Charlois komen andere signalen over het onderhoud van de buitenruimte naar voren dan in Schiebroek.

Waarom is melden zo belangrijk?

Met de MeldR app maak je in een paar eenvoudige stappen (ook anoniem) een melding van een probleem.  Je kunt hier de locatie aangeven, foto’s toevoegen en een categorie kiezen. Een lantaarnpaal die het niet doet, een vuilniszak of matras naast een container of een loszittende stoeptegel; al deze meldingen komen binnen op een centraal punt bij de gemeente.  Een medewerker bekijkt de melding en stuurt deze door naar collega’s die hier op straat mee aan de slag gaan.  Zo houden we samen Rotterdam – en ook jouw wijk – schoon, heel en veilig.

Van telefonisch melden naar een eigen app

In 1989 introduceerde Rotterdam als eerste stad in Nederland een eigen Meldingssysteem Buitenruimte (MSB). Men kon eerst per telefoon, daarna ook via internet en ten slotte met behulp van de BuitenBeter-app een melding over de buitenruimte maken. Rotterdam wil het meldingsproces en de ondersteunende systemen voortdurend aanpassen aan de wensen van de Rotterdammers. De technische vervanging van het meldingensysteem was een mooie aanleiding om te kijken naar een eigen app voor meldingen, die op maat is gemaakt.

 

De MeldR app is gelanceerd in 2020 en is ontwikkeld door Stadsbeheer samen met Rotterdammers.

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0651.jpg