Tweedaagse kerstmarkt in Rotterdam

Op de 12e van de 12e om 12.12 uur ontsteekt Wethouder Schrijer de kerstverlichting. Op zondag 12 december om 12.12 uur opent Wethouder Schrijer de tweedaagse kerstmarkt op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam.

Op deze kerstmarkt kan geshopt worden voor de kerst. Van kerstcadeaus, kerstbomen en kerstdecoratie tot kerstondergoed. Bezoekers kunnen genieten van glühwein, oud Hollandse poffertjes, oliebollen of andere versnaperingen en worden betoverd door de gezellige kerstsfeer.

Door het ontsteken van de kerstverlichting in de kerstbomen op deze speciale kerstmarkt opent wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) de Rotterdamse kerstmarkt. De kerstmarkt is geopend op zondag 12 december van 12.12 uur tot 20.00 uur en op maandag 13 december van 10.00 tot 17.00 uur. Zo'n 80 kramen staan twee dagen lang aan de Binnenrotte in het Rotterdamse centrum borg voor een knusse kerstmarkt met tal van attracties.

Stal met levende dieren

Natuurlijk is de Kerstman zelf ook op de markt. Hij bezoekt de kerstmarkt op zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur en op maandag van 10.00 tot 17.00 uur. De kerststal ontbreekt op deze markt niet. Een ezel, een pony, geiten en schapen lopen rond in de kerststal terwijl er sfeervolle kerstmuziek klinkt. Als de kinderen de kerststal bezoeken of donuts versieren in de kersttent, kunnen de ouders rustig kerstinkopen doen.

Op de foto met Kerstman

Kinderen tot 14 jaar mogen met de Kerstman op de foto. Hiervoor rekent de fotograaf een speciaal kersttarief van één euro! Volwassenen kunnen natuurlijk ook hun ontmoeting met de kerstman vereeuwigen, maar zij betalen de normale prijs. De kerstband speelt oude bekende kerstliedjes als I'm Dreaming of a White Christmas, Jingle Bells, Let it Snow en nog veel meer. U ziet en hoort het allemaal op de kerstmarkt in Rotterdam-centrum.

Bron: rotterdam.nl

http://www.kerstmarkt-rotterdam.nl/

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_3293.jpg