Rotterdam gaststad voor actie 538 voor War Child

Radio 538 > 538 voor War Child. - Van vrijdag 25 maart tot en met vrijdag 1 april staat Radio 538 geheel in het teken van de landelijke actie ‘538 voor War Child’. Een week lang trekt het radiostation met twee trucks langs 27 plaatsen in Nederland, waar de dj’s iedereen oproepen om stunts uit te voeren in ruil voor donaties.

Rotterdam wordt de vaste locatie voor de actie: de aftrap en het eindfeest vinden plaats in Rotterdam en van 22.00 uur tot 06.00 uur wordt elke nacht uitgezonden vanuit een mobiele studio aan het Schouwburgplein. De gemeente Rotterdam is een van de sponsors van de actie. Bekende Nederlanders en dj’s werken belangeloos mee.

Aftrap op 25 maart

538-dj’s Edwin Evers, Ruud de Wild en burgemeester Aboutaleb geven op 25 maart vanuit Rotterdam het startsein voor de actie. De trucks vertrekken op die dag vanuit Rotterdam het land in. Op 1 april wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt tijdens een spectaculair eindfeest op het Schouwburgplein in Rotterdam. Informatie over de route van de trucks, de aftrap en het eindfeest in Rotterdam vind je op www.538voorwarchild.nl.

Oproep aan iedereen in Nederland: kom met stunts!

Tal van bekende Nederlanders zetten zich in voor de actie. BN’ers voeren spraakmakende stunts uit, die alleen doorgaan als ze voldoende steun krijgen van luisteraars in de vorm van sms’jes. De opbrengst van de sms’jes komt ten goede aan de actie ‘538 voor War Child.’ Daarnaast roept ‘538 voor War Child‘ iedereen in Nederland op om zelf stunts te bedenken en uit te voeren. Dat kan van alles zijn: optredens, wedstrijden, inzamelingsacties, kortom alles wat kan bijdragen om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen. Stunts kunnen nu al worden aangemeld via www.538voorwarchild.nl.

Samenwerking

Iedere dag groeien nog miljoenen kinderen op in oorlog. Deze kinderen hebben hulp nodig om hun ervaringen te verwerken. War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. Zo wordt onder andere muziek ingezet om kinderen samen te brengen, te helpen hun emoties te uiten en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

www.538voorwarchild.nl

 

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4935.jpg