Rotterdam Gaat Groen

Rotterdam staat zondag 19 september in het teken van duurzame mobiliteit. Tijdens Rotterdam Gaat Groen kunnen bezoekers kennis maken met schoon vervoer. Rotterdam sluit hiermee aan bij de Europese Mobiliteitsweek, van 12 t/m 19 september.

Het evenement vindt plaats op de Binnenrotte (ter hoogte van de Meent) van 12.00 tot 17.00 uur. Rotterdam Gaat Groen laat zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van schoon gebruik, schone voertuigen en schone brandstoffen. De schoonste voertuigen worden getoond, looproutes worden gepromoot, net als de fiets, het openbaar vervoer en schone auto's. Ook krijgen allerlei vormen van elektrisch vervoer aandacht. Te bewonderen zijn de elektrische racewagen Tesla en de nieuwste elektrische Toyota Prius Plug-In, maar ook de allernieuwste elektrische velomobiel (een éénpersoons snelle driewiel fiets), tuk-tuk, fietstaxi en de E-busz bus van de RET. Ook kunnen bezoekers een proefrit te maken op een e-fiets, e-scooter of Segway. Om 13.00 uur lanceert wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen, de Binnenstadservice Rotterdam. Dit biedt een alternatief voor binnenstedelijk goederenvervoer. Ondernemers uit de binnenstad van Rotterdam kunnen hun goederen laten afleveren bij het adres van Binnenstadservice. Vervolgens worden de goederen slim gebundeld en met schone voertuigen (aardgas of elektrisch) vervoerd naar de winkels. Hierdoor is er minder verkeer in de binnenstad en is het ook beter voor de luchtkwaliteit. De Binnenstadservice is gratis voor ondernemers. Alle bewaakte fietsenstallingen in het centrum zijn op 19 september gratis. Vanaf 12.00 uur worden die dag op de P+R terreinen Slinge, Alexander, Kralingse Zoom, Capelsebrug en Melachtonweg gratis dagkaarten van de RET uitgedeeld.

Bron: echo.nl

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5498.jpg