De Parade, maar dan van Patat
Oude Noorden |
Een fijne, volle, verse zak patat met ‘een beetje dit of een beetje dat’ is af en toe erg lekker. Patatliefhebbers kopen al jaren hun ouderwetse puntzakje patat met een klodder huisgemaakte fritessaus bij ‘Bram Ladage’. Zelf gesneden van verse piepers en gebakken in 100% zuivere sojaolie. ‘Good fast food’ heet dat tegenwoordig.
De familie Ladage viert op 17 september de nieuwe aardappeloogst groots met een eigen ‘patat-parade’ op het Rotterdamse Noordplein. Geïnspireerd door het Het Grote Frietboek (150.000 verkochte exemplaren) van Ellen Scholtens zijn er verschillende ‘rijdende keukens’ waarvanuit je Fish & Chips of patat met verschillende smaken mayonaise proeft.
De kleintjes kunnen zich uitleven tijdens de dikke banden race. Ook zijn er wedstrijden aardappelschillen. In Kookpunt heeft het enige echte Frietmuseum ter wereld uit Brugge een mini-tentoonstelling.
Ode aan de patat
De hele dag staat in het teken van ‘de lekkerste patat van heel de stad’. Want, de patat van Bram Ladage is beroemd. Al bijna 45 jaar worden in de 28 Bram Ladage-vestigingen elke dag vers geschilde aardappelen gebakken in puur plantaardige sojaolie. Met net zoveel liefde en net zo ambachtelijk als in de eerste marktkraam (sinds 1967).