Spectaculair evenement voor jong en oud

Delfshaven

Organisaties uit Delfshaven bundelen de krachten voor een spectaculair evenement voor jong en oud - Diverse organisaties uit Delfshaven zoals Punt 5 Kinderatelier, SKVR en Podium Grounds bundelen de krachten voor een terugkerend spectaculair evenement voor jong en oud.

Lees meer...

 

"Ketels aan de Kade"

Delfshaven

Toen voedsel nog "voedschel" was. Op zaterdag 30 augustus reist de rijke Rotterdamse eetcultuur van haring, jenever en graan, even terug in de tijd. In Historisch Delfshaven vindt deze dag Ketels aan de Kade plaats; een festival dat in het teken staat van de voedselhistorie en het 625-jarig bestaan van Delfshaven.

Lees meer...

 

Delfshaven bezuinigt extra

Delfshaven

De Rotterdamse deelgemeente Delfshaven gaat dit jaar zeker anderhalf miljoen euro extra bezuinigingen. Dat heeft de raad besloten. PvdA en GroenLinks stemden voor, de andere partijen stemden tegen.

Lees meer...

 

Aanleg Dakpark Rotterdam gaat van start

Delfshaven

Op woensdag 31 augustus hebben minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), wethouder Van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) en wethouder Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale Economie) met een wijkbewoner het startsein gegeven voor de aanleg van Dakpark Rotterdam op een voormalig rangeerterrein in Rotterdam west.

Lees meer...

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
P1000391.jpg