Bijzonder afscheid van Rotterdams Stadskantoor

Een bijzonder afscheid zaterdagavond van het oude Stadskantoor aan de Meent in Rotterdam. Er werd een muziekstuk voor het slooppand ten gehore gebracht, gecomponeerd door 'Kyteman' Colin Benders.

Half-gesloopte verdiepingen en gehavende gevels

Vierhonderd bezoekers waren op het sloopterrein getuige van een eenmalig concert in de afbraakresten. De muzikanten stonden verspreid over het binnenterrein en op half-gesloopte verdiepingen. Kranen, een grijpmachine en de gehavende gevels waren het decor.

Stadswinkel ontworpen door Rem Koolhaas

De sloop van het oude Stadskantoor is al in volle gang. Alleen de gevels staan nog overeind en die blijven behouden in het nieuwbouw-ontwerp van architectenbureau OMA van Rem Koolhaas. Op deze plek gaat de grootste stadswinkel van Nederland verrijzen waar je al je burgerzaken kan regelen. Het nieuwe gebouw, een glazen, gestapelde blokkendoos, kan in 2014 in gebruik worden genomen.

Ingetogen afscheid, geen wervelende hip-hopvoorstelling

Bezoekers van het concert kregen allemaal een helm op en werden gemaand tot stilte. Velen hadden een wervelende hiphop-voorstelling verwacht, maar kregen een ingetogen afscheidsconcert afgewisseld met gesproken woord. Een oude piano werd symbolisch door een grijpmachine kapot gegooid.

Koffie met cake

Aan het eind mochten bezoekers in processie een roos werpen op de verbrijzelde piano. Na afloop was er koffie met cake, zoals bij een rouwceremonie gewoon is. Ook al hadden bezoekers misschien wat anders verwacht, toch waren ze verrast en onder de indruk.
Bron: http://www.rijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0263.jpg