Multicultureel Rotterdam danst in donker

31 Maart aanstaande komen natuur,  cultuur en dans samen tijdens WNF Earth Hour Rotterdam 2012. Een wervelende dansshow, midden op het Schouwburgplein (centrum), met als doelstelling een groep bereiken waar de toekomst ligt en de reden waarvoor we onze kostbare planeet met al haar moois willen doorgeven.

Earth Hour
Voor de 7e keer op rij organiseert het Wereld Natuur Fonds “Earth Hour”. Deze mooie actie is een wereldwijd project van het WNF waarbij miljoenen mensen, jong en oud, over de hele wereld een uur lang (van 20.30 - 21.30 uur) het licht uit doen. Een symbolisch gebaar waarbij iedereen kan laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Creatief met licht
Omdat bij Earth Hour alle lichten gedoofd zijn, wordt er door de artiesten gebruik gemaakt van fluorescerende make up, glow in the dark items, (LED)verlichting op de kleding en fakkels. Voor een sfeervol geheel, zal tijdens Earth Hour, de “steunverlichting” on stage bestaan uit een enorme hoeveelheid lampionnen in de nok van het overkapte podium.

Grote namen uit Rotterdamse ‘dansscene’
De line up wordt gekenmerkt door een tal aan bekende namen uit de Rotterdamse danswereld als: HipHopHuis Rotterdam, Dance Works Rotterdam / André Gingras, SKVR, Noes Fiolet en het Albeda Dans College. Oriëntaalse werelddansen verzorgt Santai Entertainment.

Elk continent haar eigen dans
Het evenement weergeeft een presentatie dansshows uit diverse continenten van de wereld. Nota bene, Rotterdam vertegenwoordigt een levendige, multiculturele wereldstad die bruist. Evenals waar Earth Hour voor staat. Een variatie aan landen, culturen, mensen…SAMEN…met 1 gezamenlijk doel! Aziatische folklore als een Chinese leeuwenact, Melanesische kaarsendans en spannende Haka door Maori krijgers gaan de revue passeren op het Rotterdamse cultplein. Maar ook kunnen de bezoekers genieten van opzwepende brassbands met Samba danseressen en Salsashows, rauwe breakdance en HipHop acts en artistiek moderne dans.

BN-ers zetten zich in voor Goede Doel
Sharon Doorson, finalist van The Voice of Holland 2012, gaat ‘Earth Song’ van Michael Jackson zingen. Samen met een groot gospelkoor en live band. De presentatie van het geheel wordt verzorgd door cabaretier, stand up comedian en acteur Roue Verveer.

Ook het licht uit?!...
Naast genodigde WNF donateurs is het evenement gratis toegankelijk. Midden in het culturele hart van Rotterdam, op het Schouwburgplein komen natuur, cultuur en dans samen. Gaat bij u ook zaterdagavond, 31 maart aanstaande het licht uit?...

WNF Earth Hour, ‘Dance Around The World 4 OUR World’ is een initiatief van het WNF Vrijwilligers Regioteam Rotterdam en Drechtsteden.

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0189.jpg