Multicultureel Rotterdam danst in donker

31 Maart aanstaande komen natuur,  cultuur en dans samen tijdens WNF Earth Hour Rotterdam 2012. Een wervelende dansshow, midden op het Schouwburgplein (centrum), met als doelstelling een groep bereiken waar de toekomst ligt en de reden waarvoor we onze kostbare planeet met al haar moois willen doorgeven.

Earth Hour
Voor de 7e keer op rij organiseert het Wereld Natuur Fonds “Earth Hour”. Deze mooie actie is een wereldwijd project van het WNF waarbij miljoenen mensen, jong en oud, over de hele wereld een uur lang (van 20.30 - 21.30 uur) het licht uit doen. Een symbolisch gebaar waarbij iedereen kan laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Creatief met licht
Omdat bij Earth Hour alle lichten gedoofd zijn, wordt er door de artiesten gebruik gemaakt van fluorescerende make up, glow in the dark items, (LED)verlichting op de kleding en fakkels. Voor een sfeervol geheel, zal tijdens Earth Hour, de “steunverlichting” on stage bestaan uit een enorme hoeveelheid lampionnen in de nok van het overkapte podium.

Grote namen uit Rotterdamse ‘dansscene’
De line up wordt gekenmerkt door een tal aan bekende namen uit de Rotterdamse danswereld als: HipHopHuis Rotterdam, Dance Works Rotterdam / André Gingras, SKVR, Noes Fiolet en het Albeda Dans College. Oriëntaalse werelddansen verzorgt Santai Entertainment.

Elk continent haar eigen dans
Het evenement weergeeft een presentatie dansshows uit diverse continenten van de wereld. Nota bene, Rotterdam vertegenwoordigt een levendige, multiculturele wereldstad die bruist. Evenals waar Earth Hour voor staat. Een variatie aan landen, culturen, mensen…SAMEN…met 1 gezamenlijk doel! Aziatische folklore als een Chinese leeuwenact, Melanesische kaarsendans en spannende Haka door Maori krijgers gaan de revue passeren op het Rotterdamse cultplein. Maar ook kunnen de bezoekers genieten van opzwepende brassbands met Samba danseressen en Salsashows, rauwe breakdance en HipHop acts en artistiek moderne dans.

BN-ers zetten zich in voor Goede Doel
Sharon Doorson, finalist van The Voice of Holland 2012, gaat ‘Earth Song’ van Michael Jackson zingen. Samen met een groot gospelkoor en live band. De presentatie van het geheel wordt verzorgd door cabaretier, stand up comedian en acteur Roue Verveer.

Ook het licht uit?!...
Naast genodigde WNF donateurs is het evenement gratis toegankelijk. Midden in het culturele hart van Rotterdam, op het Schouwburgplein komen natuur, cultuur en dans samen. Gaat bij u ook zaterdagavond, 31 maart aanstaande het licht uit?...

WNF Earth Hour, ‘Dance Around The World 4 OUR World’ is een initiatief van het WNF Vrijwilligers Regioteam Rotterdam en Drechtsteden.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5470.jpg