Multicultureel Rotterdam danst in donker

31 Maart aanstaande komen natuur,  cultuur en dans samen tijdens WNF Earth Hour Rotterdam 2012. Een wervelende dansshow, midden op het Schouwburgplein (centrum), met als doelstelling een groep bereiken waar de toekomst ligt en de reden waarvoor we onze kostbare planeet met al haar moois willen doorgeven.

Earth Hour
Voor de 7e keer op rij organiseert het Wereld Natuur Fonds “Earth Hour”. Deze mooie actie is een wereldwijd project van het WNF waarbij miljoenen mensen, jong en oud, over de hele wereld een uur lang (van 20.30 - 21.30 uur) het licht uit doen. Een symbolisch gebaar waarbij iedereen kan laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Creatief met licht
Omdat bij Earth Hour alle lichten gedoofd zijn, wordt er door de artiesten gebruik gemaakt van fluorescerende make up, glow in the dark items, (LED)verlichting op de kleding en fakkels. Voor een sfeervol geheel, zal tijdens Earth Hour, de “steunverlichting” on stage bestaan uit een enorme hoeveelheid lampionnen in de nok van het overkapte podium.

Grote namen uit Rotterdamse ‘dansscene’
De line up wordt gekenmerkt door een tal aan bekende namen uit de Rotterdamse danswereld als: HipHopHuis Rotterdam, Dance Works Rotterdam / André Gingras, SKVR, Noes Fiolet en het Albeda Dans College. Oriëntaalse werelddansen verzorgt Santai Entertainment.

Elk continent haar eigen dans
Het evenement weergeeft een presentatie dansshows uit diverse continenten van de wereld. Nota bene, Rotterdam vertegenwoordigt een levendige, multiculturele wereldstad die bruist. Evenals waar Earth Hour voor staat. Een variatie aan landen, culturen, mensen…SAMEN…met 1 gezamenlijk doel! Aziatische folklore als een Chinese leeuwenact, Melanesische kaarsendans en spannende Haka door Maori krijgers gaan de revue passeren op het Rotterdamse cultplein. Maar ook kunnen de bezoekers genieten van opzwepende brassbands met Samba danseressen en Salsashows, rauwe breakdance en HipHop acts en artistiek moderne dans.

BN-ers zetten zich in voor Goede Doel
Sharon Doorson, finalist van The Voice of Holland 2012, gaat ‘Earth Song’ van Michael Jackson zingen. Samen met een groot gospelkoor en live band. De presentatie van het geheel wordt verzorgd door cabaretier, stand up comedian en acteur Roue Verveer.

Ook het licht uit?!...
Naast genodigde WNF donateurs is het evenement gratis toegankelijk. Midden in het culturele hart van Rotterdam, op het Schouwburgplein komen natuur, cultuur en dans samen. Gaat bij u ook zaterdagavond, 31 maart aanstaande het licht uit?...

WNF Earth Hour, ‘Dance Around The World 4 OUR World’ is een initiatief van het WNF Vrijwilligers Regioteam Rotterdam en Drechtsteden.

 

Gerelateerde artikelen

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_5498.jpg