Bijenvolk op de Bieb

Vanaf 2 mei logeert er een bijenvolk bij de Centrale Bibliotheek. Er komt een speciale bijenkast op het groene dak op de derde etage. Daar waar u van de roltrap afstapt, richten we een informatiehoekje in met bijvoorbeeld informatie over de bijendans, de manier waarop bijen met elkaar communiceren over waar de nectar te vinden is.

Bijen zijn belangrijk. Niet iedereen weet dat. Ze spelen een belangrijke rol in de natuur. Zonder bijen zouden er bijna geen groenten en fruit meer groeien, bijvoorbeeld. De bijen hebben het zwaar, ze worden bedreigd door ziekte. Maar ook de verstedelijking en de oprukkende monocultuur in de landbouw zijn bij-bedreigend. Mensen in de stad kunnen de bij helpen door verschillende planten op hun balkons en in hun tuinen te zetten. Aantrekkelijk voor bijen en mensen.

Jaar van de bij

2012 Is het jaar van de bij. De stadsimkers van Bureau Botersloot hebben samen met de deelgemeente Centrum het initiatief genomen om een bijenvolk een hele zomer op de Centrale neer te zetten. Ze staan er tot 5 december en dan hopen we dat er een paar lekkere potten honing gemaakt zijn door onze logé's. En wie zich ongerust maakt: de bij is een vredelievend beestje. De imkers weten dat we er geen last van zullen hebben, omdat de bijen alleen geïnteresseerd zijn in de bloemetjes uit de buurt ...

Ook de bezoekers van het terras van DikT zullen geen last van de bijen op ons groene dak hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_2796.jpg