Bijenvolk op de Bieb

Vanaf 2 mei logeert er een bijenvolk bij de Centrale Bibliotheek. Er komt een speciale bijenkast op het groene dak op de derde etage. Daar waar u van de roltrap afstapt, richten we een informatiehoekje in met bijvoorbeeld informatie over de bijendans, de manier waarop bijen met elkaar communiceren over waar de nectar te vinden is.

Bijen zijn belangrijk. Niet iedereen weet dat. Ze spelen een belangrijke rol in de natuur. Zonder bijen zouden er bijna geen groenten en fruit meer groeien, bijvoorbeeld. De bijen hebben het zwaar, ze worden bedreigd door ziekte. Maar ook de verstedelijking en de oprukkende monocultuur in de landbouw zijn bij-bedreigend. Mensen in de stad kunnen de bij helpen door verschillende planten op hun balkons en in hun tuinen te zetten. Aantrekkelijk voor bijen en mensen.

Jaar van de bij

2012 Is het jaar van de bij. De stadsimkers van Bureau Botersloot hebben samen met de deelgemeente Centrum het initiatief genomen om een bijenvolk een hele zomer op de Centrale neer te zetten. Ze staan er tot 5 december en dan hopen we dat er een paar lekkere potten honing gemaakt zijn door onze logé's. En wie zich ongerust maakt: de bij is een vredelievend beestje. De imkers weten dat we er geen last van zullen hebben, omdat de bijen alleen geïnteresseerd zijn in de bloemetjes uit de buurt ...

Ook de bezoekers van het terras van DikT zullen geen last van de bijen op ons groene dak hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5620.jpg