Bijenvolk op de Bieb

Vanaf 2 mei logeert er een bijenvolk bij de Centrale Bibliotheek. Er komt een speciale bijenkast op het groene dak op de derde etage. Daar waar u van de roltrap afstapt, richten we een informatiehoekje in met bijvoorbeeld informatie over de bijendans, de manier waarop bijen met elkaar communiceren over waar de nectar te vinden is.

Bijen zijn belangrijk. Niet iedereen weet dat. Ze spelen een belangrijke rol in de natuur. Zonder bijen zouden er bijna geen groenten en fruit meer groeien, bijvoorbeeld. De bijen hebben het zwaar, ze worden bedreigd door ziekte. Maar ook de verstedelijking en de oprukkende monocultuur in de landbouw zijn bij-bedreigend. Mensen in de stad kunnen de bij helpen door verschillende planten op hun balkons en in hun tuinen te zetten. Aantrekkelijk voor bijen en mensen.

Jaar van de bij

2012 Is het jaar van de bij. De stadsimkers van Bureau Botersloot hebben samen met de deelgemeente Centrum het initiatief genomen om een bijenvolk een hele zomer op de Centrale neer te zetten. Ze staan er tot 5 december en dan hopen we dat er een paar lekkere potten honing gemaakt zijn door onze logé's. En wie zich ongerust maakt: de bij is een vredelievend beestje. De imkers weten dat we er geen last van zullen hebben, omdat de bijen alleen geïnteresseerd zijn in de bloemetjes uit de buurt ...

Ook de bezoekers van het terras van DikT zullen geen last van de bijen op ons groene dak hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_0872.jpg